Sinirlioğlu, Viyana'da Rus, ABD'li Ve Suudi Mevkidaşlarıyla Görüşecek

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Viyana’da Suriye krizini görüşmek üzere Rus, Amerikan ve Suudi Dışişleri Bakanlarıyla ile yarın bir araya gelecek.

Suriye krizine yönelik çözüm önerilerinin ele alınacağı Suriye Zirvesi yarın Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilecek. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübery’in katılacağı zirvede Türkiye’yi ise Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu temsil edecek.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da bugün yaptığı açıklamada yarın Viyana’da ABD, Suudi Arabistan ve Türkiye Dışişleri Bakanlarıyla yapılacak toplantının duyurusunu yaptı. Açıklamada, görüşmelerin diğer isimlerin de katılımıyla 30 Ekim’e de uzayabileceği kaydedildi. Viyana’da gerçekleştirilecek toplantıların nasıl yapılacağının halen değerlendirilmekte olduğunu belirten bakanlık, İran’ın daveti kabul edip etmediğinin ise henüz kesinlik kazanmadığını bildirdi.

Suriye Zirvesi’nin ilk toplantısı 23 Ekim’de Viyana’da Türk, Rus, ABD’li ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilmişti.
Kaynak: İHA