Edirne'de Kullanma Tarihi Geçen İlaçlar Toplanacak

Edirne'de son kullanma tarihi geçen ilaçlar özel kutularda toplanarak imha edilecek.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, valilik toplantı salonunda Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülecek "Tarihi Geçen Beşeri İlaçların Bertaraf Projesi'nin" protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, son kullanım tarihi geçen ilaçların Aile Sağlığı Merkezleri ve bazı kurumlara konulacak özel kutularda toplanacağını söyledi.

Projenin ülkeye yayılacak örnek bir proje olması açısından önemine vurgu yapan Vali Şahin, "Gerekli duyurular yapıldıktan sonra evlerde bulunan kullanılmayan, yarım kalmış ve tarihi geçmiş ilaçları çöp kutularına değil bu kutulara atılması sağlanacak. İlaçlar bu kutularda toplandıktan sonra belediyemiz aracılığıyla İzmit’e İZAYDAŞ'a gönderilerek imhası sağlanacak ve böylece Türkiye’de örnek bir çalışma başlatılmış olacak. Kutular Aile Sağlık Merkezleri ve uygun görülecek resmi kurumlara yerleştirilecek. Türkiye’de ilkleri yapan bir il olarak bu projeyle de örnek olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Protokol, Edirne Valisi Şahin, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve İl Sağlık Müdürlü Dr. Muhsin Kişioğlu tarafından imzalandı.

Proje kapsamında özel ilaç toplama kutularının yakın zamanda Aile Sağlık Merkezleri başta olmak üzere çeşitli kurumlara konulmaya başlayacağı belirtildi.

Kaynak: AA