Batman Müftülüğü 5 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Batman Müftülüğü, Aşure etkinliği kapsamında 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Batman Müftülüğü, Aşure etkinliği kapsamında 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen Aşure dağıtımı etkinliği, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Etkinlikte konuşan Batman İl Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar, içerisinde birçok peygamberi misafir eden, birçok peygamberin sıkıntılarına, tövbe ve istiğfarlarına, birçok peygamberlerin doğumuna, kurtuluşuna şahit olmuş önemli bir ayda olduklarını söyledi.

Peygamber efendimizin torunu cennet çiçeği Hz. Hüseyin'in şehit edildiği Kerbela hadisesinin yaşandığı bir ayda olduklarını ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:

"Hz. Adem’in tövbesinin kabul edildiği bir ayda olduğumuzu unutmamamız gerekir. Hz. Nuh’un kendisine iman edenleri gemisine bindirdiği ve Allah’ın iman etmeyenlere vermiş olduğu tufandan kurtulmalarına vesile olduğu bir aydayız. Hz. İbrahim’in Nemrud’un ateşinden Allah’ın izniyle kurtulduğu aydayız. Hz. Musa’nın Firavun’un zulmünden kendisine iman edenlerle birlikte Allah’ın izniyle kurtulduğu bir aydayız. Biz Hz. Yunus’un balığın karnından kurtulduğu aydayız. Bizler bu karanlıklardan kurtulmamız gereken bir aydayız. Hz. İsa’nın göğe yükseltildiğine inandığımız bir aydayız. Bizlerin de ruhlarımızı yeniden maneviyatla ayağa kaldırma zamanımızdır."

Yaşar, birlik ve beraberliğe muhtaç olunduğu bu günlerde Kerbela hadisesinden ders alınması gerektiğini belirtti.

Zamanın, bütün peygamberlere ümmet olma zamanı olduğunu ifade eden Müftü Vekili Yaşar, "Bizler o peygamberlere ve peygamberlerin efendisi Hz. Muhammed Mustafa’ya bu ayda çok muhtacız. Hz. Hüseyin’in ümmetin birliğinin muhafaza edebilmek adına canını yok saydığı mübarek Kerbela’nın gerçekleştiği, ciğerlerimizin yandığı Muharrem ayındayız. Bizler yaslarla kinlenme peşinde değiliz. Biz geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerle birliğini ayakta tutan bir ümmet olmanın peşindeyiz. İnşallah Kerbela hadisesinden ders alırız ve yeni Kerbela’ların yaşanmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu.

Programın sonunda vatandaşlara Aşure dağıtıldı.

Etkinliğe, Batman Valisi Azmi Çelik, vali yardımcıları, Müftülük personeli, bazı kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA