İhlas Koleji'nde Sanal Gerçeklik Şovu Nefes Kesti

Dünyanın gelişimini merakla takip ettiği sanal gerçeklik teknolojisi, İhlas Koleji öğrencileriyle buluştu.

İhlas Koleji'nde Sanal Gerçeklik Şovu Nefes Kesti
Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, kurulan dijital platformda sanal gerçeklik ile tanıştılar. Öğrenciler, hazırlanan program kapsamında kasklarını ve kulaklıklarını takarak dijital ortamda geliştirilen parkurda heyecanlı bir yolculuk yaşadılar.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Server Gürsoy, sanal gerçekliğin, şu anda en sevilen eğlence araçlarından biri olduğunu söyleyerek, “Son yıllarda giderek popüler hale gelen sanal gerçeklik gözlükleri, kullanıcının gözleri önünde 360 derecelik sanal görüntü oluşturuyor. Öğrencilerimiz de bu etkinlik sayesinde, bu teknolojiyle geliştirilmiş kasklı ekran ve kulaklıkla sanal ortama bağlanarak eğlenceli bir tecrübe yaşadılar” dedi.

TEKNOLOJİNİN EĞİTİMLE ETKİLEŞİMİ

Sanal gerçeklik kavramının, eğlencenin yanı sıra dünyanın en büyük şirketleri tarafından da kullanılmaya başladığını söyleyen Gürsoy, bu teknolojinin eğitim alanında geleneksel öğrenme araçlarına ciddi rakip olacağını ifade etti.

Gürsoy, “Küçük bir yazılımla sanal bir dünya turuna çıkabilir, dünya üzerindeki nefes kesici doğa harikalarını görebilir, farklı kültürlerdeki sanat eserlerini görüntüleme fırsatına erişebilirsiniz” diye konuştu.

Bu teknolojinin ilerleyen yıllarda tıp ve e-ticaret gibi birçok alanda yaygınca kullanacağına inandığını söyleyen Gürsoy, sanal gerçekliğin gelişimini ve eğitimle olan etkileşimini yakından takip ettiklerini vurguladı.
Kaynak: İHA