Aksünger Açıklaması 'CHP Olarak Seçime Hazırız'

CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Biz, CHP olarak seçime hazırız. Hepimiz 1 Kasım’da sandık başında olmamız lazım ama hiç kimsenin canı 1 oydan daha değersiz değildir” dedi.

Aksünger Açıklaması 'CHP Olarak Seçime Hazırız'
CHP İzmir İl Başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, şöyle konuştu: “1 yılda ikinci seçime gidiyoruz. Değişen seçmen sayıları mevcut. 20 Nisan 2015 Türkiye’de seçmen sayıları kesinleşti. 53 milyon civarındaydı. 1 Kasım seçimlerinde 308 bin artış oldu. 20 Nisan’da seçmen listeleri kesinleştikten sonra 1 Kasım’a geldiğimizde birde artışın yanı sıra 422 bin kişinin listelerde olduğunu görüyoruz. 1 milyona yakın yeni seçmenin yeni listelere eklenmiş olduğunu hesapladık. Genel olarak seçmen rakamı yukarı doğru çıkıyor. Öyle bir hareketlilik oluyor ki 20 Eylül sonrası öğrenci hareketleri başlıyor. Toplam 1 milyon 200 öğrenci yer değiştiriyor. Türkiye seçime katılım oranı ile ilgili en yüksek Avrupa’daki ülkelerdendir. Türkiye’de seçmen kağıdını muhtarlar ulaştırıyor. Peki muhtarlar bunu objektif olarak yapıyor mu? Herkes o seçmen kağıdını götürüyor mu? Bir tarafta seçmen kağıdını muhtarlar dağıtıyor. Sonra sarayda muhtarlar ağırlanıyor. İnsanın aklına kötü şeyler geliyor. Muhtarlara Recep Tayyip Erdoğan ne anlatıyor.”

“YSK KARARLARINA İTİRAZ HAKKI OLMALI”

Yüksek Seçim Kurulunun sadece idari bir kurum olduğunu belirten Aksünger, şunları söyledi: “YSK kararlarına itiraz hakkı olmalı. YSK idari bir kurumdur. İdari bir kurumun verdiği karar yargı kararlarının anayasanın üstünde olamaz. Bizde bunu gözardı ediyoruz. YSK’nın kararları tartışılmaz peki neden. Ben YSK’dan ölü insanların sayısını öğrenmek istediğimde bana kişilerin kimlik haklarını veremeyeceklerini belirttiler. Ama yıllarca Sağlık Bakanlığı vatandaşların kimlik bilgilerini satmadı mı.”

CHP SEÇİME HAZIR

CHP Genel Merkezinde sandık organizasyonu yapıldığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP olarak 300 bin insan şu an görevli. 500 kişi, 4 grup halinde seçim gününden salı günü saat 3’e kadar çakılı çalışacaklar. Oyuna sahip çıkmak demokrasinin tecellisinin birinci şartıdır. Sanal seçimde İzmir Büyükşehir Belediyesi en başarılı ilimizdir. Diğer illerinde İzmir’i örnek almasını temenni ediyorum. 2014 yerel seçimlerinde ciddi olaylar yaşanmıştı. Partilere sanal ve siber saldırılar yapılmıştı. Genelde muhalif olan yerlere saldırılar oldu. Belgeler vardır bizde. Devlet kurumları içinden saldırılar yapıldı. Herkes çok dikkatli olsun.”
Kaynak: İHA