Fotoğrafın Kalbi İzmir'de Atıyor

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği 3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri başladı.

Fotoğrafın Kalbi İzmir'de Atıyor
2011 yılından beri iki yılda bir gerçekleştirilen kapsamlı festival, bu yılda dünya fotoğrafının ve Türk fotoğrafının usta isimlerini İzmir’de ağırlıyor. 21 adet Fotoğraf Sergisi’ni başta İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’nin Sanat Galerisi olmak üzere, Sabancı Kültür Sarayı, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ve ARKAS Sanat Merkezi olmak üzere 5 farklı salonda 500’e yakın fotoğrafla açıldı. İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’ndeki sergilerin açılışında konuşan 3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri Organizasyon Komitesi Başkanı Yard. Doç. Dr. A.Beyhan Özdemir, ”Türk ve dünya fotoğrafının önde gelen fotoğrafçıları ve onların çekmiş olduğu fotoğraflarında yer aldığı, 500’e yakın fotoğraftan oluşan fotoğraf sergilerimizin hepsinin açılışını gerçekleştirdik. Böylesine kapsamlı bir etkinliğe göstermiş olduğunuz yoğun ilgi için teşekkürlerimi sunuyorum, siz fotoğrafı izledikçe biz fotoğrafı sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

İZMİR FOTOĞRAFLA BULUŞTU

İzmir Fotoğrafla Buluşuyor” sloganıyla fotoğrafın farklı dallarından 18’i yabancı, 80 sanatçıyı; konferanslar, paneller, sergiler, gösteriler ve workshoplar aracılığıyla sanatseverlerle buluşturan organizasyon ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Türkiye fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden Prof. Sabit Kalfagil’in onur konuğu olarak söyleşi yaptığı festivalde, ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ve İnstagram fenomeni Mustafa Seven de sunumlarını gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA