CHP Grup Başkanvekili Altay Açıklaması

"Çok şükür CHP'nin seçim bildirgesini AK Parti ve MHP'ye dağıttırıyoruz, bizim ulağımız oldular. Hani CHP'nin projesi yoktu, hani 'kaynak yok' diyordunuz"

SİNOP - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Çok şükür CHP'nin seçim bildirgesini AK Parti ve MHP'ye dağıttırıyoruz, bizim ulağımız oldular. Hani CHP'nin projesi yoktu, hani 'kaynak yok' diyordunuz" dedi.

Altay, Boyabat ilçesindeki seçim bürosu önünde yaptığı konuşmada, CHP olarak hemşehricilik, etnik siyaset ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmadıklarını söyledi.

Bin yıllık kardeşliği sonsuza kadar sürdürmek için Kürt, Türk, Alevi ve Sünni ayrımı yapmadan, yaşam tarzı, başı açık kapalı bakmadan, "hep birlikte önce Türkiye" demek için yollarda olduklarını anlatan Altay, "Nasıl Sevr Anlaşması'nı yırtıp attıysak, Lozan Barış Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti kurulduysa, 78 milyon el ele Türkiye üzerinde tezgah kuran uluslararası güçlerin, onların maşası terör örgütlerinin oyunlarını bozmak için yollardayız, sandığa gidiyoruz" ifadesini kullandı.

Büyük devletlerin terör örgütleriyle pazarlık yapamayacağını, masaya oturamayacağını dile getiren Altay, şöyle devam etti:

"Devlet terörle etkin mücadele eder. Bin yıllık kardeşliğimizin arasına nifak sokulmuş, o bölgeler ekonomik kalkınmada ihmal edilmiş, dilini kullanamamış, türküsünü söyleyememiş, halayını çekememiş. 'Siz bunları PKK terör örgütüyle masaya oturup çözmeye kalkarsanız PKK'yı meşrulaştırırsınız, imtiyazlı hale getirirsiniz' dedik. 'Yarın Birleşmiş Milletler tepenize çöker' dedik. 'Bu millete hesap veremeyeceğiniz bir sözleşmeye imza atmayın' dedik. Başbakan Ankara'da 102 kişi öldürülünce liderleri davet ediyor ama diyor ki 'ben Demirtaş'ı çağırmam'. Sen onun ağababasıyla adada oturup pazarlık ediyorsun, onu çağırsan ne olur. Bu kadar askerimiz, polisimiz şehit olup kanına girdikten sonra, Öcalan'la masaya oturup 6 milyon oy almış adamı masaya çağırsan ne çağırmasan ne."

Ülkenin istikrarının işbirliğiyle, dayanışmayla, el ele vermekle sağlanacağını vurgulayan Altay, 7 Haziran seçimleri sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon hükümetinin kurulması için olumlu yaklaştığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu istemediğini iddia etti.

Altay, "Seni partinin başından alırım' dedi. Ağabeyi geniş tabanlı bir koalisyon hükümeti kurulursa beytülmala uzanan ellerin kırılacağını, beytülmaldan çalınan her kör kuruşun hesabının sorulacağını bildiği için koalisyona 'hayır' dedi. Bir kişinin korkusu, bir kişinin ihtirası yüzünden 78 milyon tekrar sandığa gidiyor" diye konuştu.

AK Parti ve MHP'nin, CHP'nin seçim bildirgelerini çaldığını öne süren Altay, şunları kaydetti:

"Çok şükür CHP'nin seçim bildirgesini AK Parti ve MHP'ye dağıttırıyoruz, bizim ulağımız oldular. Hani CHP'nin projesi yoktu, hani 'kaynak yok' diyordunuz. Gidin AK Parti bürosuna bir broşür alın. Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran'da ne dediyse hepsini broşürlerine koydular. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' demekle olmuyor. Seçim bildirgemize şehit yakınlarımıza ve gazilerimize milletvekillerinin sağlık özlük haklarının aynısından yararlanma hakkını koyduk. Barış Karadeniz (CHP Sinop Milletvekili) hangi haklardan yararlanıyorsa, şehit ve gazilerimiz de aynı haklardan yararlanacaktır."

Altay, CHP varken PKK ve uluslararası güçlerinin Türkiye'yi bölmeye güçlerinin yetmeyeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA