Türkiye'de İlk Defa Bir Üniversitesinde Sabit Kan Bağış Merkezi Kuruldu

Erzincan Türk Kızılayı ve Erzincan Üniversitesi işbirliği ile Erzincan Üniversitesinde Türkiye’de ilk defa sabit Kan Bağış Merkezi açıldı.

Türkiye'de İlk Defa Bir Üniversitesinde Sabit Kan Bağış Merkezi Kuruldu
“Bir Kan, Üç Can” sloganı çatısı altında kurulan kan bağış merkezinin açılışı Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışı yapılan kan bağış merkezinde Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu ve Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata ilk olarak kan bağışında bulundu.

Rektör Çapoğlu açılışını gerçekleştirdiği ve bağış yaptığı merkez hakkında yaptığı açıklamada Doku ve organ bağışının Türkiye’de önemli bir mesele olduğunu belirterek, “ Doku ve organ bağışı konusunda ülke olarak gerekli hassasiyeti göstermediğimizi zaman zaman bu konudaki ihtiyacı karşılayamadığımızı görüyoruz. Bunun gerçekleşmesi adına Erzincan Üniversitesine bir sorumluluk yüklenmekte. Kan bağışı konusunda üniversitede Kızılay’ın da katkılarıyla sabit bir kan bağışı merkezi oluşturmuş olduk. Bu çerçevede “Bir Kan Üç Can” sloganıyla yola çıkıyoruz. Erzincan Üniversitesinde hedef her öğrenci yılda bir kez kan versin “Bir Kan Üç Can” 11 bin öğrenci 33 bin can demektir. İnşallah bu aktiviteyi başarı ile gerçekleştiririz. Türkiye’de ki pek çok üniversitemize de örnek teşkil eden bu konudaki açığımızı önemli ölçüde karşılamış oluruz.”dedi.

Daha sonra açıklamada bulunan Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata şu görüşlerde bulundu; “Her şeyden önce Erzincan Üniversitesi rektörümüz Sayın İlyas Çapoğlu hocamıza bu işbirliğinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Türkiye’de bundan 176 tane üniversitede içerisinde ilk defa sabit yerleşkesinde bir kan merkezinin açılmasına kendisi vesile olmuştur. Büyük bir hizmet “Bir Kan Üç Can” parolasıyla çıkmış olduğumuz bu yolda Allah nasip ederse çok hayırlı işlere vesile olur inşallah. Ve her öğrencimizden yılda üç kere kan alarak kotamızı sağlayarak insanlığa hizmet yolunda devam edeceğiz. Hayırlara vesile olur inşallah. Kan merkezi belli dönemlerde açık kalacak ilk etaptalar da ondan sonrada sürekli eğitim dönemi içerisinde açık bırakacağız.” dedi.

Kaynak: İHA