Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak İran'da

TAHRAN - İran İletişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Mahmut Vaizi, Rusya'nın İran'a 5 milyar dolar kredi açması konusunda anlaşma sağlandığını belirtti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere İran'ı ziyaret eden Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'la görüşen Vaizi, görüşmeden sonra bakanlık binasında düzenlenen ortak basın toplantısında, "İran'la ilişkilerini geliştirmesinin iyi bir başlangıcı olarak Rusya'nın 5 milyar dolar kredi açması konusunda anlaşma yapıldı" dedi.

"Bu kredi, iki ülke işbirliğinin uygulama safhasına geçtiği bir başlangıç olacaktır" ifadelerini kullanan Vaizi, Rus bakanın ülkesinin önde gelen 50 şirket temsilcisiyle birlikte İran'ı ziyaret ettiğine dikkati çekti.

Vaizi, "Rus şirketlerinin İran'da yatırım yapmaları için imkanları arttıracağız. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 1 milyar 700 milyon dolar civarındadır. Bu rakamı en kısa zamanda yükseltmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuk bakan, Vaizi'yle görüşmesinin ardından Petrol Bakanı Bijen Zengene'yle de bir araya geldi. Novak'ın iki günlük resmi temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri'yle de görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: AA