Beyşehir'in Yöresel Lezzetleri Ada Üzerinde Görücüye Çıktı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü üzerindeki Sevgi Adası’nda ilçenin yöresel lezzetleri görücüye çıkarılıp tanıtıldı.

Yemeklerin yapılmasının ardından kurulan yer sofrasına usta aşçı ve Beyşehirli kadınlarla oturan Turgay Başyayla, yöresel lezzetleri birlikte tadarak test etti. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, çekimler esnasında adaya gelerek program sunucusu Başyayla, yapımcı, yönetmen ve ekibiyle bir süre sohbet etti. Başkan Özaltun, Beyşehir Gölü’nü artık ‘Konya’nın denizi’ olarak lanse etmeye başladıklarını anlatırken, yörenin tarihi ve doğal güzelliklerinden bahsetti.
Program ekibi, adadaki çekimlerinin ardından Sanayi Sitesi’ndeki eski eşyaların sergilenip satışının yapıldığı “Hurdacılar” olarak bilinen mekanı da ziyaret etti. Ekip, geldiği ilçede, Beyşehir’in bazı tarihi mekanlarının çekimlerini de gerçekleştirdi.