Gençlerle Kariyer Sohbetleri Projesi Başladı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın himayesinde gerçekleşen "Kariyer Günleri" projesi kapsamında Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi ziyaret edildi.

Gençlerle Kariyer Sohbetleri Projesi Başladı
Ziyarete; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Eskişehir İşkur Müdürü Hasan Yoldaş ve çeşitli mesleklerden üst düzey yöneticiler katıldı.

Proje ile lise öğrencilerine yönelik; temel insani değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturulması, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun pekiştirilmesi amaçlanıyor. Proje ile üst düzey yöneticiler öğrencilerle yüz yüze iletişim sağlayarak deneyim ve tecrübelerini paylaşacak.

Vali Tuna ve beraberindeki yöneticiler, Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesinde sınıflara girerek öğrencilerle proje kapsamında bir araya geldiler. Bir ders saati sürecek olan söyleşiler 10’ar dakikalık 4 oturum ile yapılacak. İlk oturumda rol ve model olabilecek üst düzey yöneticiler yaşam hikayelerini anlatarak, öğrencilerin kendilerini daha yakından tanımalarını sağlayacaklar. İkinci oturumda üst düzey yöneticilerin meslekleri ve çalışma alanları konuşularak, öğrenciler için mesleki rehberlik yapılacak. Üçüncü oturumda öğrencilerin, kişisel ve mesleki yaşamlarında sahip çıkmaları gereken değerler anlatılacak. Son oturumda ise soru-cevap kısmı gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA