Edirne Büyük Sinagogu'nda Bir İlk Daha

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türk Musevi Cemaati’nin koordinesinde, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun işbirliğinde, Edirne Büyük Sinagogu ilk konserine hazırlanıyor.

Edirne Büyük Sinagogu'nda Bir İlk Daha
Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Türk Musevi Cemaati ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Edirne Büyük Sinagogu’nda bir faaliyet takvimi hazırladıklarını belirterek, “Edirne Büyük Sinagogu’nun açılışından sonra biz bir etkinlik takvimi tasarlamıştık. Bu etkinlik takvimi Türk Musevi Cemaati ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak belirlediğimiz bir takvimdi. Bu kapsamda orada şu ana kadar üç tane sergi açıldı. 18 Ekim 2015 Pazar günü dördüncü sergimiz açılacak. Daha sonrasında da bir konser verilecek.

Konserin teması, Türk musikisinde Yahudi bestekarların eserleri seslendirilecek. 3 Yahudi bestekarın 12 tane eseri seslendirilecek. Bu kapsamda, Kültür Bakanlığı Devlet Türk Müziği Topluluğu işbirliğinde yapıyoruz. Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun sazendeleri ve sanatçıları bu etkinliği gerçekleştirecekler. Pazar günü saat 18.30’da orada olacağız. İstanbul’dan Türk Musevi Cemaati’nden de ziyaretçilerimiz o gün orada olacaklar ve ayrıca konsere de katılım gösterecekler” dedi.

Kaynak: İHA