'Beyaz Baston Güvenlik Günü'

Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi üyeleri, görme engellileri anlamak için gözlerini beyaz bant ile kapatarak engelli yolundan yürüdü

"Beyaz Baston Güvenlik Günü" dolayısıyla Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi üyeleri, gözlerini beyaz bant ile kapatarak engelli yolundan yürüdü.

Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen kent konseyi üyeleri, gözlerine beyaz bastonu simgeleyen bant takarak, Manolya Meydanına kadar engelli yolundan yürüdü. Gözlerindeki bant ve elindeki beyaz baston ile engelli yolunu bulmaya çalışan kent konseyi üyelerine Altı Nokta Körler Derneği üyeleri de eşlik etti.

Yürüyüş güzergahında kaldırımı da işgal eden bir inşaat çalışması engellilere zor anlar yaşattı.

Yunusemre Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilere ayrılan yolda yürürken oldukça zorlandıklarını belirtti.

Engellilerin sorunlarının tüm toplumun sorunları olduğuna işaret eden Pehlivan, "İstatistiklere göre 9 milyon dolayında engelli vatandaşımız vardır. Aile üyeleriyle birlikte bu sayı 35 milyondur. Yaptığımız etkinlikte görme engellileri anlamaya çalıştık. Gerçekten çok büyük zorluk ile hareket ediyorlar. Şu an yaşadıklarımızı sözcüklerle ifade etmek mümkün değil. Kısa bir mesafe olmasına rağmen gerçekten çok zorlandık" diye konuştu.
Kaynak: AA