Pütürge'nin Yol Sorunu Çözülüyor

Malatya’nın bütün ilçelerinde yol hizmetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, coğrafi bakımdan en zor arazi şartlarına sahip Pütürge’de yol çalışmalarına devam ediyor.

Pütürge'nin Yol Sorunu Çözülüyor
Pütürge’de bu yıl birçok farklı noktada yeni yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, güz döneminde de çalışmalarını sürdürerek önemli grup yollarında yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Taşmış ve Gündüz mahallelerinin ulaşımını sağlayan 4 metre genişliğindeki yolu 10 metre genişliğine çıkaran Büyükşehir Belediyesi, 10 kilometre uzunluğundaki yolda altyapı çalışmalarının büyük bölümünü tamamladı. Koçköy Mahallesi’nin ulaşımını sağlayan 6 kilometre uzunluğundaki yol, 3 metre genişlikten 8 metre genişliğe çıkarıldı. Altyapıları tamamlanan yollara stabilize malzemesi serilirken, sıkıştırma işlemleri tamamlanan yollar 2016 yılında asfaltlanacak.

Mahallelerinde yapılan yol çalışmaları beğendiklerini ifade eden bölge halkı, uzun yıllardır bu hizmetleri beklediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Koçköy Mahallesi’nin yolunun bulunmadığını belirten Mahalle Muhtarı Ali Sırma, “Yolumuz önceden yoktu. Hastalarımızı eşeklerle, atlarla götürürdük. Yol gerçekten medeniyet, şimdi hastalarımızı araçlarımızla götürebiliyoruz. Ulaşım daha güvenli oldu. Yolun yapıldığını duyan ve uzun yıllardır köyüne gelmeyen insanlar buraya gelmeye başladı.

Büyükşehir Belediyemiz zor arazi şartlarında büyük uğraşlar sonucu yolu açmayı başardı. Çok emekler verildi" dedi.

Muhtar Sırma, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA