Barış Mitingi'ne Adana'dan Giden 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Seyhan Belediyesi Kültür Müdürü Güven Boğa, bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 86 kişinin arasında Adana’dan giden 5 kişinin de bulunduğunu açıkladı.

Barış Mitingi'ne Adana'dan Giden 5 Kişi Hayatını Kaybetti
Ankara’daki Barış Mitingi’nin toplanma alanı olan tren garına sabah saatlerinde yapılan bombalı saldırıda 86 kişi hayatını kaybederken, 186 kişi de yaralandı.

Saldırıda hayatını kaybedenler için Adana’da basın açıklaması yapıldı. Halkların Demokratik Partisi Adana İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık grup, siyah pankartın arkasında slogan atarak İnönü Parkı’na yürüdü ve saygı duruşunda bulundu. Bu sırada, bazı kişilerin saldırıda ölenler için gözyaşı döktüğü görüldü.

Parkta konuşan Güven Boğa, Adana’dan Ankara’daki Barış Mitingi’ne giden 5 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini kaydetti.

Boğa, ölen kişilerin, Birleşik Taşıma Sendikası’ndan (BTS) Yılmaz Elmascan ile Eğitim-Sen üyesi eşi Gülhan Elmascan, BTS’den Bilgen Parlak, Emek Partisi’nden Şebnem Yurtman, Halkların Demokratik Partisi’nden Hacı Mehmet Şah olduğunu açıkladı.

Adana Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan ise yaptığı basın açıklamasında “Hep bir ağızdan ‘İnadına Barış’ diyeceğiz" diye konuştu.

YARIN TÖREN DÜZENLENECEK

Basın açıklamasının ardından dağılmayan grup, Uğur Mumcu Meydanı’na yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine zaman zaman gerginlikler yaşandı. Grubu sakinleştirmek isteyen Güven Boğa, Ankara’da ölen 5 kişinin cenazesinin yarın Adana’ya getirileceğini ve tören düzenleyeceklerini söyledi.

Bir süre oturma eylemi yapan grup olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA