Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin İlk Dersini Vali Verdi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlenen 2015 yılının ilk uygulamalı girişimcilik eğitimine katılarak ilk dersi verdi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin İlk Dersini Vali Verdi

STSO Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitimde, kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik ilk dersini veren Vali Tutulmaz, önemli önerilerde bulundu. Tutulmaz, “Girişimciler her şeyi devlet kanalıyla bekleme mantığıyla hareket etmemelidirler. Kalkınmanın temelinde girişimcilik ruhu vardır. Nasıl Kayseri, Denizli, Uşak, Bursa gibi illerimizde girişimcilik ruhu daha yaygın ise ilimizde de genç girişimci sayımızı arttırmalıyız. Bu eğitimi alan girişimci adaylarımızın iş hayatlarına atılmaları konusunda gerekli destekleri vereceğiz. Ancak bu eğitimlerde de öğreneceğiniz üzere kurmuş olduğunuz işletmelerin sorunsuz bir şekilde ayakta kalabilmesini sağlayacak olanlar yine sizlersiniz. Atacağınız adımların doğruluğu işletmelerinizin kalıcı olmalarını ve buna paralel olarak büyümenizi sağlayacaktır” dedi.

Vali Tutulmaz, dinimizin girişimciliği ve ticareti helal gördüğünü, ancak ticarette gayret ve disiplinin şart olduğunu da belirterek, “ilimizde eksik olan faaliyetler nelerdir onları tespit ederek girişimciliğe bu şekilde başlamanız halinde başarılı olursunuz” şeklinde tavsiyelerde bulundu

Tutulmaz, desteklerinden ötürü Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek kursiyerlere başarılar diledi.

Girişimcilik eğitimi ile ilgili bilgi veren proje sorumlusu Erol Avcı ise, eğitimlerin müfredatı ve faydalarına ilişkin konuşma yaparak, kursiyerlerden kurslara devamsızlık yapmadan katılmalarını istedi. KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç, KOSGEB tarafından girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimcilerin iş planları desteklenmeye değer bulunduğu takdirde 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacağını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, kursta 30 yeni girişimci adayına 70 saatlik eğitim verileceğini, 9 gün sürecek kursun konusunda uzman eğitimciler tarafından verileceğini belirterek, eğitimin ana modüllerine yüzde 80 oranında devam eden katılımcıların belge almaya hak kazanacaklarını söyledi.

Kuzu, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecektir” dedi.

Belgelerini alan girişimciler işletmelerini kurarak hazırlayacakları İş Planı ile KOSGEB hizmet merkezlerine yeni girişimci desteği için başvuru yapabileceği belirtildi.
Kaynak: İHA