Neü Kondil Öğrencilerine Ankara Gezisi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türkçe Öğretim Merkezinde (KONDİL) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Şehir ve Kültür Gezileri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne ait minibüslerle Ankara'yı gezdi.

Öğrenciler ilk olarak Ankara Cumhuriyet Müzesi'ni gezdiler. Yabancı öğrencilerin büyük bir bölümünün ilk defa katıldığı gezide konuklar daha sonra Hacı Bayram Camii'ne geçti. Hacı Bayram Camii'nin tarihi ve mistik ortamını dolaşan ve bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezini de ziyaret ederek orada eğitim gören çocuklarla bir süre sohbet etti.
Daha sonra Ulus'a giden öğrenciler turlarını Hamamönü'nde bitirdi.
Estergon Kalesinde Keçiören Gençlik Derneğinin verdiği akşam yemeğinden sonra Keçiören Belediyesinin davetlisi olarak Karagandı Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası Eşliğinde gerçekleştirilen "Kazakistan ve Türkiye Dostluğu Konseri"ne katılan öğrenciler Kazak Bülbülü unvanına sahip ünlü kazak halk sanatçısı Bibigül Tölegenova'nın söylediği şarkılara iştirak etti.
KONDİL yetkilileri, yabancı uyruklu öğrencilere dil öğretmenin yanında Türk kültürü hakkında da bilgiler verdiklerini söyledi.

Kaynak: AA