Anadolu Partisi Genel Başkan Vekili Eroğul Açıklaması

Anadolu Partisi Genel BaşŸkan Vekili ve Genel Sekreteri Dicle EroğŸul, "ǜretime dayalı bir ekonomi, çevreye duyarlı bir istihdam, yepyeni bir sistem kurmak istiyoruz. Bu sistemin ilhamını da cumhuriyetin ilk döneminden alıyoruz" dedi.

EroğŸul, bir otelde düzenlenen partisinin EskişŸehir İl BaşŸkanlığŸı tanıtım toplantısında yaptığŸı konuşŸmada, Parti Genel BaşŸkanı Emine ǜlker Tarhan'ın rahatsızlığŸı nedeniyle kaldırıldığŸı hastanede tedavisinin sürdüğŸünü söyledi.

Tarhan'ın partililere mesajını ileten EroğŸul, partinin kurulma amacını anlattı.
Cumhuriyetçiler için bir alternatif oluşŸturmak zorunda olduklarını savunan EroğŸul, "Biz sesi olmayanların sesinin ortaya çıkmasına yardımcı olmak isteyenler ve halkın yaratıcı enerjisini özgür bırakmak isteyenler, Anadolu Partisi'ni kurduk. Biz sandığŸınız kadar az değŸiliz, sizde sandığŸınız kadar çok değŸilsiniz" diye konuşŸtu.
Partinin adını Anadolu seçme nedenlerini anlatan EroğŸul, ilk kongrelerini yaptıkları 30 Kasım'dan 7 Aralık'a kadar geçen sürede 62 ilde, bu illerin 43'ünün ilçelerinde de üçte bir oranında örgütlendiklerini öne sürdü.
Bu kadar kısa sürede örgütlenmelerini "mucize" olarak nitelendiren EroğŸul, "Farklı bir sistem kurmak istiyoruz, üretime dayalı bir ekonomi, çevreye duyarlı bir istihdam yepyeni bir sistem kurmak istiyoruz. Bu sistemin ilhamını da cumhuriyetin ilk döneminden alıyoruz. Cumhuriyet döneminin modelini tamamlamayı ve sürdürmeye devam etmeyi istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan EroğŸul, bir gazetecinin "Partinizin ideolojisi nedir?" sorusunu şŸöyle yanıtladı:
"Biz bir takım tanımlara, kategorilere girmiyoruz. Genel başŸkanımızın bir görüşŸü vardır, bizde aynı görüşŸteyiz. Cumhuriyet değŸerlerini, kadın-erkek eşŸitliğŸini korumaksa muhafazakarız. Toplumsal yaşŸam biçimi, teknoloji, bilim, sanatta devrimciyiz. Laikiz, hukuktan yanayız. Emek bizim için en kutsal şŸey, bu konuda sosyal demokratlar bizim yanımızda hafif kalır. Her şŸeyden önce cumhuriyetçiyiz. Kategorilerle, bölünmeye kutuplaşŸmaya karşŸıyız. Kendimizi sıkışŸmışŸ kalıplara sokmuyoruz, cumhuriyetçiyiz."
İl BaşŸkanı Mehmet Erol da kendisini ve parti üyelerini tanıtarak, yönetim kadrosunun çoğŸunluğŸunun daha önce siyasete girmeyen kişŸilerden oluşŸtuğŸunu bildirdi.
Toplantının ardından EroğŸul ve parti üyeleri Yeni BağŸlar Mahallesi'nde bulunan Ali İsmail Korkmaz heykeline karanfil bıraktı.
 
Kaynak: AA