Gaziantep Barosu Başkanı Şarklı Açıklaması

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, mevcut adliye binasının ihtiyaca karşılık veremediğini belirterek, yeni adliye binasının kısa zamanda tamamlanması gerektiğini bildirdi.

Şarklı, yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılında hizmete giren adliye binasının fiziken yetersiz hale geldiğini ifade etti.

Adliye binasının yetersiz kalmasından dolayı hem adliye çalışanlarının hem de vatandaşların mağduriyet yaşadığını savunan Şarklı, şunları kaydetti:
"Duruşmaların yoğun olarak yapıldığı günlerde yaklaşık 5 bin ila 10 bin vatandaşın geldiği Gaziantep Adliyesi, Oğuzeli ve Yavuzeli adliyelerinin kapatılması nedeniyle yetersiz hale gelmiştir. Ayrıca Gaziantep'te 300 bin civarında olduğu ifade edilen Suriyeli sığınmacı sayısına bağlı olarak artan iş yükü ile duruşma salonları başta olmak üzere, ortak mekanlar, avukat, hakim-savcı dinlenme odalarının uzun bir süredir yetersiz kalmasına yol açmıştır. Bu durum ihtilafın tarafları olan vatandaşların dar koridorlarda özellikle ceza ve boşanma davalarında karşı karşıya gelmesine ve çoğu zaman istenmeyen olayların yaşanmasına sebep olmaktadır."
Bölgedeki otopark sıkıntısının ciddi problem oluşturduğuna dikkati çeken Şarklı, bunun yanı sıra adliye çevresinde avukat ofis ve büroları için gerekli arsa projesinin üretilmesi gerektiğini vurguladı.
Mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir an önce harekete geçilmesini istediklerin aktaran Şarklı, açıklamasında şöyle devam etti:
"Yapılması gereken bir an önce yeni adliye binasının hizmete açılması, avukatlık büroları için arsa projesi üretilmesi, hafif tramvayın geçişinin sağlanması ve çok katlı otoparkların yapılmasıdır. Başta Gaziantep milletvekillerimiz olmak üzere, belediyelerimizi, tüm siyasi parti temsilcilerini, Gaziantep halkına yaraşır, çağın gereklerine uygun donanımda ve uzun yıllar hizmet verecek yeni bir adliye binası için çaba göstermeye çağırıyoruz."
Kaynak: AA