Ermenistan'da Rus Askerin Sivilleri Öldürmesi

Ermenistan'ın güneyindeki Gümrü (Gyumri) kentinde, geçen hafta bir Rus asker tarafından aynı aileden 6 kişinin öldürüldüğü olayda ağır yaralanan 6 aylık bebeğin de yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ermenistan haber ajansı ArmenPress'in haberine göre, Ermenistan Sağlık Bakanlığı, hastanede tedavisi devam eden ve vücudundan birçok bıçak darbesi alan Seryozha Avetisyan'ın da öldüğünü açıkladı.

Bebeğin tedavi gördüğü hastanenin Müdürü Nikolay Dallakyan, dün akşamdan itibarıyla sağlık durumu kötüye giden bebeğin öldüğünü belirtti.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, bebeğin ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Bu arada, olaya tepki göstermek amacıyla çok sayıda Ermeni, olayın yaşandığı Gümrü'deki evin önünde mumlar yakarak, ölenler için dua etti.
Rus ordusunda er olarak görev yapan Valery Permyakov tarafından 12 Ocak'ta bıçaklanarak öldürülen baba Seryozha K. Avetisyan, anne Hasmik R. Avetisyan, oğulları Armen S. Avetisyan, gelin Araks A. Avetisyan, kızları Aida S. Avetisyan ve iki yaşındaki torun Hasmik A. Avetisyan için Gümrü'de 4 gün önce cenaze töreni düzenlenmişti.
Olay, ülkede büyük tepkiye yol açmış ve başkent Erivan'da 13 Ocak'ta düzenlenen gösteriye katılanlar, Rus askeri üssünün kapatılmasını ve Rus büyükelçinin sınırdışı edilmesini istemişti.
Saldırının şüphelisi olarak 13 Ocak'ta Ermenistan ile Türkiye sınırı yakınlarındaki Bayandur köyünde Rus sınır koruma birlikleri tarafından gözaltına alınan Rus asker Permyakov'un, işlediği cinayetleri itiraf ettiği, ailenin evine bir şeyler içmek için girdiğini söylediği belirtilmişti. Rusya Anayasası'na göre Rus yetkililer tarafından gözaltına alınan Rus vatandaşları bir başka ülkeye teslim edilemiyor. Rusya'nın Güney Kafkasya'daki en büyük birliği olan 102. Askeri Üs'te yaklaşık 3 bin asker bulunuyor.
Kaynak: AA