Başkan Güvenç Tgrt Haber Tv’de

TGRT Haber TV’de Başkanlar Konuşuyor programında Belma Belen’in canlı yayın konuğu olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa gündemine ilişkin önemli açıklamada bulundu.

Başkan Güvenç Tgrt Haber Tv’de

Başkan Güvenç, Şanlıurfa’nın çok özel bir kent olduğunu belirtirken kentte, eski medeniyetlerin yaşadığını ifade etti.

Güvenç, “Peygamberler Şehridir Şanlıurfa. Tarihte Mezopotamya’nın başkentlerinden bereketli bir şehridir. 12 bin yıllık tarihiyle batılıların ilgisini çeken bir kent. Bu kültür ve tarihinden gurur duyuyoruz. Doğa zenginlikleri, tabiatı ve kültürel miras bakımından da Dünya’da önde gelen kentlerden birisidir” dedi

Seçim öncesinde halkın talepleri doğrultusunda tespitlerini aktaran Başkan Güvenç, “Konut, İşsizlik ve Ulaşım sorunlarının ortak talep olduğunu belirtti.

Güvenç, Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte görev ve sorumluluklarının arttıklarını ifade etti.

Kentin geleceğini masaya yatırdıklarını anlatan Güvenç, “Büyükşehir Belediyesini kurmamızla birlikte su ve kanalizasyon idaresini kanun gereğince ŞUSKİ Müdürlüğümüzün altında topladık. Ulaştırmayla ilgili Türkiye’nin en önemli isimleriyle masaya oturarak Şanlıurfa’nın gelecek vizyonu hakkında yol ağı itibari ile geleceğini masaya yatırdık. Süratle yeni gelişim ve değişim alanlarını belirledik” diye konuştu

Şanlıurfa’nın gelişimi ve dönüşümü için Büyükşehir olarak 11 adet kentsel dönüşüm kararı aldıklarını dile getiren Başkan Güvenç, “Değerlendirebileceğimiz hazine arazilerine bir kısmını konut bir kısmını değerlendirme çalışmalarını başlattık. Şu anki ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzün bulunduğu yeri devletten alarak parselleştirerek satışa sunduk. Maşuk bölgemizdeki alt yapı sorunlarını tamamlayarak asfaltlama çalışmalarını tamamladık ve yeni hat ve otobüslerle vatandaşların ulaşımını sağlıyoruz. Doğal gaz firmalarıyla görüşerek bu bölgenin birçok kısmının doğal gaz sorununu çözdük. Maşuk bölgesi yeni bir cazibe merkezi olarak yeni yerini aldı. Bu bölgede belediyemizin ve devletimizin arazileri var, burada proje geliştirmeyi düşünüyoruz” dedi.


Konut sorununu masaya yatırarak, çözüme kavuşturmak için planlama ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Güvenç, “Çalışan işçilerimiz için Evren Sanayi sitemizdeki işçilerimiz için o bölgede konut yapacağız. Orta düzey gelirliler içinde Maşuk bölgesinde vatandaşlarımıza konut yapmak için projeler hazırladık. Gıda sanayicilerin yolu yoktu ve yollarını yaptık şuanda da bu bölgede altyapı sorunları için çalışma başlattık” dedi.

Yıllarca çözüm bekleyen ve TOKİ ile yürütülen Eski Sanayi bölgesinde çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Güvenç, “TOKİ yetkilileri ile bu bölgedeki vatandaşlarla günaşırı bir şekilde toplantılar düzenleyerek uzlaşıp yıkım çalışmaları için ikna ettik. Göreve geldiğimizde 47 bağımsız bölge yıkılmışken biz kısa süre içerisinde 401 bağımsız bölümün yıkım yapmayı başardık. Eski sanayi bölgesinde bulunan 11 Nisan Stadyumunun alt tarında da Ulaşımı rahatlatmak için 35 Metrelik yol yapımına başladık. Bütün İlçelerimizde de gelişim anlamındaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siverek ve Viranşehir’de Ulaşımı rahatlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmişten 10-20 yıllık proje stoku almadığımız için bu çalışmalarımı yapmamız kolay değil, hem teknik personel yetersizliğimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda da Şehrin yeni vizyonunu yeni perspektifini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

“HER KESİME ULAŞIYORUZ”
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Güvenç, toplumun her kesimine ulaştıklarını kaydetti.

Güvenç, şöyle devam etti;
“Sosyal, kültürel ve sportif belediyeciliğe inanıyoruz. Toplum iki kanatlıdır, erkek ve kadından oluşur. Kanadın birisi kırık olursa, o kuş uçamaz. Dolayısıyla kadınlarımıza sahip çıkmalıyız, mevcuttaki kadın kültür merkezlerimizin fonksiyonlarını ve niteliğini artırıyoruz. Şanlıurfa şuanda sanayileşme adında önemli adımlar atıyor. çağrı merkezleri ve tekstil fabrikalarında çalışacak gençlerimizi hazırlamayı görev sayıyoruz. Spor her yaşta herkese lazımdır, bütün amatör spor kulüplerinin eşofman, ayakkabı gibi temel ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Şanlıurfa’da Spor sahası olmayan ilçe bırakmadık. Yüzme havuzlarını tamamladık. Bu dönemde de Amatör Sporcuların maçlara giderken Ulaşımlarını karşılıyoruz. Engelsiz yaşam için Engellilerin sürekli yanlarındayız. Şanlıurfa’nın ilgi göstermediğimiz hiçbir potansiyeli ve sorunu yok. Konuttan Ulaşıma, Ulaşımdan Turizme, Turizmden Kadın Sorunlarına ve bütün ilçeleri düşünerek çalışmalarımızı yürütüyoruz.”
Kurulum aşamasındaki bir belediye olduklarını hatırlatan Güvenç, 400 Bin Metrekare alana parke taşı döşeme çalışmaları için ihalenin yapıldığını kaydetti.

Güvenç, “30 Martla birlikte Viranşehir’de 120 Bin Metrekare Parke taş yaptık, Siverek’te 152 Bin Metrekare parke taşı, Harran’da 36 Bin Metrekare Parke taşı, Akçakale’de, 13 Bin Metrekare Parke taşı yaptığımız gibi 40 Bin Metrekarelik parke taşını da hazırlığını yapıyoruz, aynı zamanda Ceylanpınar’da parke taşı için hazırlık yapıyoruz. Şanlıurfa’da hemen hemen ilgi göstermediğimiz hiçbir alan kalmadı Belediyemizin kuruluş aşamasında. Yeni bir vizyon ve şehir için aşk ve şevkle çalışmaya devam ediyor” dedi.

“GELECEK AYDINLIK”
Büyükşehir yasasının Cumhuriyet tarihinin en önemli demokratik reformu olduğunu kaydeden Başkan Güvenç, aydınlık bir geleceğin bölgeyi ve ülkeyi beklediğini söyledi.

Güvenç, “Artık büyükşehirler seçilmişler yönetiyor. 233 Km Sınır bölgemiz var ve sınırın diğer yanında hala süren bir savaş var etkilenmemek mümkün değil. Buna rağmen 2. Organize Sanayimizde yerler doldu şuanda 3. Organize Sanayisi için çalışıyoruz, İstanbul Giyim Sanayicileri ve Türkiye’nin farklı noktalarındaki Ayakkabı firmalar yatırım yapmak için geliyor. Hep dediğim gibi gerçek gündemi kaybetmedikçe Allahın izinliye hiçbir şey olmaz” diyerek sözlerini sürdürdü.

‘ÜŞÜYORUM, YARDIN EDİN’ KAMPANYASI
Güvenç, Kobani’de yaşanan olayların ardından iki günde kente 100 Bin kişinin akabinde ki bir ay içerisinde de 200 Bin kişinin altını çizdi. Güvenç, “Dünyanın hiçbir toplumu bunu kaldıramaz, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleri, AFAD İdaresi, hükümetimiz, bakanlar, sivil toplum kuruluşları olarak kenetlendik ve bu işi en az zararla atlattık” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından ‘Üşüyorum, Yardın Edin’ Kampanyasıyla birlikte Şanlıurfa 130 TIR İnsani yardım geldiğine dikkat çeken Başkan Güvenç, “Teşekkür ediyorum bu yardımların amacı 76 Milyon İnsanın kardeş olduğunu göstermektedir. Bu yardımlar ülkemizde çok ciddi dayanışma ve bağ anlamına gelmektedir” dedi.

Şanlıurfalıların her zaman hizmetinde olduğunu söyleyen Başkan Güvenç, “İlk günkü kararlılık ve anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her zaman dediğim gibi insanlarımız hizmetin en iyisine layıktır. Hep birlikte gelişip değişeceğiz, çocuklarımızın Şanlıurfa’sını daha güzel ve yaşanabilir bir hale getireceğiz. Daha marka bir şehir için gönül gönüle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA