İp Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Eskişehir’de

Eskişehir’e gelerek parti teşkilatını ziyaret eden İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yurt dışı yasağının kaldırılmasını istediklerini söyledi.

İp Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Eskişehir’de

İP Eskişehir Teşkilat Yönetimi ile bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, parti çalışmalarını anlatarak, ülke gündemindeki bazı konularla ilgili açıklamalarda bulundu. İşçi Partisi'nin hızla büyüdüğünü ve ülkenin uluslararası sorunlarını çözebileceğini belirten Reyhan, "İşçi Partisi hem Eskişehir’de, hem Türkiye’de hızla büyümekte ve büyük başarıların arefesindedir. Türkiye’nin dört bir yanında hem iktidardan, hem ana muhalefet ya da muhalefet kılığına bürünmüş ama iktidara koltuk değneği olmaktan başka fonksiyonu olmayan bu partilerden yılmış, binlerce, on binlerce, milyonlarca yurttaşımız hızla İşçi Partisi’ne yönelmektedir. Türkiye büyük bir çözümün eşiğindedir ve o çözüme sahip program yalnızca İşçi Partisi’nde bulunmakta. Ekonomik krize çözüm, Türkiye’nin bölünmesine karşı milli savunma, İşçi Partisi’nin sihri buradadır" dedi.

"İşçi Partisi henüz iktidar olmadan Türkiye’nin birçok sorununu çözme noktasındadır" diyen Reyhan, "Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in büyük bir kararlılıkla 2005’ten bu yana sürdürdüğü, Ermeni soykırımı yalanına karşı Türkiye’nin bir vatan savunması yaptığı ve Ermeni soykırımının bir yalan olduğu yolundaki mücadelesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde büyük bir zaferle sonuçlanmış ve önümüzdeki 28 Ocak’ta da İsviçre devletinin itirazı üzerine bunun temyiz duruşması olacak" ifadelerini kullandı.

Davanın yalnızca Perinçek'in değil, Türkiye'nin davası olduğuna değinen Utku Reyhan, "Yakından takip ettiğimiz üzere bu dava, yalnızca Doğu Perinçek’in değil, Türkiye’nin davasıdır. Türkiye’ye dayatılan 100 yıllık bir hançerin son bulması ve bizim Kurtuluş Savaşı'mızı soykırım olarak niteleyen Amerika ve Avrupa merkezli dayatmaya son verilmesi davasıdır. Büyük dairenin alacağı lehimizdeki bir karar ki kararın biz bu yönde çıkacağını biliyoruz, uluslararası alanda Türkiye’ye Ermeni soykırımı dayatmasının yapılamayacağı anlamına gelmektedir. Bundan sonra dünya parlamentolarında, meclislerinde Türkiye’nin Ermeni Soykırımı yaptığına dair kararlar çıkamayacaktır. Çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, uluslararası düzeyde tanınan ve kararları bağlayıcı olan bir mahkemedir" diye konuştu.

Perinçek'in tahliye olduktan sonra yurt dışı yasağından dolayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuramadığını aktaran Reyhan, "Genel Başkanımız 2008 yılında Ergenekon denen bir tertiple gözaltına alınmış, arkasından tutuklanmış ve 6 yıl boyunca cezaevinde kalmış, geçtiğimiz 2014 yılının Mart ayında tertip çökertilmiş ve yurtseverlerle birlikte Genel Başkanımız da tahliye edilmiştir. Fakat tahliye edilirken, yurt dışına çıkış yasağı adli tedbir olarak konmuştur. Şimdi Genel Başkanımız en kutsal haklardan olan savunma hakkını kullanmak üzere Fransa’nın Strazburg kentindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bu yasak yüzünden gidememektedir. Yaklaşık 4 aydır Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nezdindeki bütün girişimlerimize rağmen, henüz Başsavcılık konuyla ilgilenmemiş ve yurt dışı çıkış yasağını kaldırmak üzere bunu tevdi etmemiştir" şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek'in, Perinçek için yaptığı açıklamayı önemsediklerini ifade eden Reyhan, şöyle devam etti:
"Meclis Başkanından Dışişleri Bakanına, Meclis’teki parti temsilcilerinden Türkiye’nin önemli yazarlarına kadar önemli bir kamuoyu oluşmasına karşın, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına yönelik bir karar henüz çıkmamıştır. Fakat biz çıkacağını biliyoruz. Bugün yayınlanan Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in açıklamalarını son derece önemsiyoruz ve kıymetli buluyoruz. Çiçek, bu açıklamasında Meclis’teki 3 partinin milletvekillerinden oluşan bir heyetin de Strazburg’da olacağını beyan etmiştir. Dolayısıyla bu demecin bir teminat olduğunu düşünüyoruz ve Genel Başkanımızın Strazburg’a gidişinin sağlanacağına yönelik bir ışık olarak görüyoruz. Bu yasağın kalkmaması durumunda Türkiye, kendi ayağına kurşun sıkacaktır. Hem Ermeni diasporasını, hem de ABD ve bazı Avrupa hükümetlerini memnun edecektir. Dolayısıyla yetkili makamlar bir an önce karar vermeli ve Doğu Perinçek’in bu davada kendi savunmasını yapacağı duruşmaya gitmesi sağlanmalıdır. İşçi Partisi'nin kararlı mücadelesini zaferle taçlandıracağı günler yakın ve Türkiye’nin çözümü olduğunu, Türkiye’nin uluslararası sorunlarını çözecek parti olduğunu göstermiş olacaktır."
Kaynak: İHA