Chp Ordu Milletvekili Yıldız Açıklaması

CHP Ordu Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız, "Paris'te, düzenlenen insanlık dışı saldırı, tüm dünya da olduğu gibi Türkiye'de de esefle karşılanmış ve terörün karanlık yüzü bir kez daha 5 kıtayı etkisi altına almıştır" dedi.

Yıldız, partisinin Tekirdağ İl teşkilatı tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısında, Paris'te düzenlenen terör saldırısına değinerek, bu saldırıdan sonra faillerin yakalanması ve sorumlu tutulan terör örgütlerinin izinin sürülmesi aşamasında, Türkiye'nin teröristler için bir geçiş ülkesi özelliği taşıdığı kanısının öne çıktığını savundu.
Böyle bir kanı oluşmasının terör belasıyla sık yüzleşen Türkiye için çok talihsiz bir durum olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
"Paris'te düzenlenen insanlık dışı saldırı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de esefle karşılanmış ve terörün karanlık yüzü bir kez daha 5 kıtayı etkisi altına almıştır. AK Parti iktidarına kadar olan süreçte cumhuriyet hükümetlerinin tümü uluslararası terörle mücadelede dünyaya güven vermiş ve çözüm çabalarının parçası olmuştur. AK Parti iktidarında ise hem Türkiye'den terör örgütlerine katılanlar hem de Türkiye sınırlarını ve topraklarını kullanan teröristler konuşulmaya başlamıştır. CHP olarak, hangi coğrafyada işlenirse işlensin, kim yaparsa yapsın, hedefi ne olursa olsun terörün her türlüsüne 'hayır' diyoruz. Hükümeti bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz."
Yıldız, 4 eski bakanla ilgili kurulan TBMM soruşturma komisyonunun kararını eleştirerek, eski bakanların yüce divanda temize çıkabileceğini savundu.
Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Yıldız, Türkiye'nin IMF'ye borcunun ödenmediğini, sadece borcun daha yüksek bir faizle borç alınarak kapatıldığını öne sürdü.
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ilçe teşkilatlarının katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA