Melih Gökçek: Provokasyona gelmeyin!

Cumhuriyet Gazetesi'nin Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürü yayınlayacağı konusunda Twitter'dan bazı uyarılarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bununla da yetinmedi. Gökçek gece yarısı ani bir kararla vatandaşları uyarmak için canlı yayına çıkarak, büyük bir duyarlılık örneği gösterdi.

Melih Gökçek: Provokasyona gelmeyin!
Melih Gökçek: Provokasyona gelmeyin!
Paris'te geçtiğimiz Çarşamba günü saldırıya uğrayan ve 4 karikatüristini kaybeden Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun, Cumhuriyet gazetesinin 14 Ocak Çarşamba günü basılacak sayısında dergiyi eş zamanlı olarak Türkçe yayınlayacağı öne sürüldü.

Cumhuriyet Gazetesi'nin Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürü yayınlayacağını konusunda Twitter'dan bazı uyarılarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bununla da yetinmedi gece yarısı ani bir kararla canlı yayına çıkarak, büyük bir duyarlılık örneği gösterdi.

Beyaz Tv'nin Ankara'daki binasına ziyarette bulunan Gökçek, Şamil Tayyar'ında konuk olduğu 'Son Söz' programının son bölümlerinde vatandaşları provokasyonlara karşı uyarmak için canlı yayına katıldı. Canlı yayında halkı yaşanabilecek provokasyonlara karşı uyaran Gökçek 'Sokağa dökülmek ülkeye ihanet sayılır.' dedi.

Başkan Gökçek şu ifadeleri kullandı;

KARİKATÜR YAYINLANIRSA İNFİAL OLUR

Cumhuriyet Gazetesi'nin Peygamberimize hakaret edilen karikatürü yayınlayacak iddiasını duyunca endişeye kapıldım. Türkiye'de Müslümanlar çoğunlukta. Avrupa'da yaşanan İslamofobinin içine Türkiye'yi de içine çekmenin çaresini arıyorlar. Bu karikatür yayınlanırsa insanlarda infial yaratırlar.

İNSANLARI SALDIRI İÇİN TAHRİK EDİYORLAR

Cumhuriyet gazetesine saldırmak için insanları tahrik ediyorlar. Eğer bu olursa Avrupa ve İsrail'in istediği ortam oluşur, kaos ortamı oluşur. Ondan sonra da ayıkla pirincin taşını.

SOKAĞA DÖKÜLMEK, SALDIRI YAPMAK ÜLKEYE İHANET OLUR
Ben Cumhuriyet gazetesinin karikatür yayınlama olayının tesadüfi olduğuna inanmıyorum. Bu beynelmilel güçlerin bir empozesidir. Eğer bir el dahi kalksa, ülkemiz için felaket olur. Tahriklere kapılmamak lazım. Kesinlikle yapılmaması gereken tek şey, sokağa dökülmemektir. Böyle bir şey yapmak şu an için Türkiye için ihanet olur. Çünkü onlar buna açık davetiye çıkarıyorlar. İnşallah yapmazlar ve o karikatürü yayınlamazlar. Belki aklı-selim hakim olur da bundan vazgeçerler.

ZATEN AVRUPA DA BUNU BEKLİYOR

Kesinlikle tahrike kapılıp sokağa dökülmek ve zor kullanma yapılmaması gerekir. Bu yapılması demek. Bu olay yapılırsa düşmanlarımızın ve beynelmilel güçlerin oyununa düşülür. Katiyen saldırı, katiyen kavga, katiyen başka iş olmamalı.  Avrupa zaten bunu bekliyor.

OYUN BOZAN OLMALIYIZ

İnsanlar tepkilerini demokratik olarak yapabilirler. Twitter'den saymadan, sövmeden tepkilerini koysun vatandaşlarımız. Adliyeye gidip bununla ilgili suç duyurusunda bulunsunlar. Bu konuda demokratik cevap vererek, beynelmilel güçlerin oyununu bozmalıyız. Oyun bozan olmalıyız.

BU PROVOKASYON BİR TALİMATLA YAPILDI

Bu provokasyon Cumhuriyet gazetesinin yaptığı bir provokasyon değil. Bu olay beynelmilel güçlerin talimatıyla yapılan bir provokasyondur. Bu oyunu bozmalıyız. Son sözüm kesinlikle ve kesinlikle şiddet olmamalıdır.

BEYAZ GAZETE


Melih Gökçek: Provokasyona gelmeyin!