Kmü'de 'Liderlik ve Duygusal Zeka' Semineri

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) "Liderlik ve Duygusal Zeka" konulu seminer düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şebnem Aslan, KMÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde, tarihi süreçte dünyada pek çok liderlerin ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye'de ve dünyada liderlik yapmış olan bireylerin genel özelliklerine bakıldığında etkin liderlerin büyük kulaklara ve büyük bir kalbe sahip olduklarını vurgulayan Aslan, her insanın ruhunda liderlik vasfının yer aldığına dikkat çekti.
Liderliğin, her ne kadar iş hayatında kullanılan bir kavram gibi çıksa da aslında iş hayatının yanında özel hayatında oldukça önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
"Sosyal bir varlık olarak yaratılan insanoğlu ister istemez diğerleriyle sürekli bir etkileşim döngüsünün içindedir ve birbirinden etkilenmek durumundadır. Önemli olan başkalarından etkilenmenin daha az olduğu, başkalarını daha fazla etkileyebildiğimiz bir yaşam sürmemizdir. Şüphesiz bu durumun iş hayatına yansıması ise başarının anahtarı olacaktır. Türkiye'de otokratik liderler yerine babacan liderler daha çok seviliyor. İslamiyet'te ise liderlerde adalet, ilim, organların sağlam olması, tecrübe, cesaret, yaşça büyük olma gibi bazı temel özellikler aranıyordu."
Kaynak: AA