Cumhurbaşkanı Erdoğan- Filistin Devlet Başkanı Abbas Ortak Basın Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Fransa'da düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılmasını eleştirerek, hangi yüzle oraya gittiğini anlamakta zorlandığını söyledi.


Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Netanyahu'nun Fransa'da düzenlenen yürüyüşe katılmasıyla ilgili "Gazze'de 2 bin 500 kişiyi katletmek suretiyle bir devlet terörü estiren bu zatın el sallamasına siz nasıl bakıyorsunuz? Sanki tribünde insanlar onu çok heyecanla beklemişler gibi onlara el sallıyor. Hangi yüzle oraya gitti, onu da anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Erdoğan, batıda bazı kesimlerin müslümanlığı suçlayıcı söylemleriyle ilgili ise "Son dönemlerde özellikle Batı'da nefret suçunu tahrik etme noktasında çok ciddi gelişmeler var. Olumsuz gelişmeler. Biz Müslüman olarak barış dininin mensupları olarak böyle bir katliam nereden gelirse gelsin böyle bir terör eylemine olumlu bakmamız mümkün değil. Batı'nın ikiyüzlülüğü ortadadır. Biz Müslüman olarak hiçbir zaman terörün katliamların yanında yer almadık. Bu katliamların arkasında ırkçılık, nefret söylemleri yatıyor. Lütfen bu konularda camilerimizi saldıranlara karşı o ülkelerin yönetimleri tedbirlerini alsın. Bunlar hep tahriktir. Bunlar boşuna yapılmıyor. Sultanahmet'e kadar gelip polisimizi şehit edenler, Dolmabahçe'de polis kulübesine saldıranlar, bunlar bir senaryonun neticesidir. İslam dünyasının üzerinde de oyunlar oynanıyor" dedi.

Kaynak: İHA