Bursa’da Sanayici ve Köylülerden Yol İsyanı

Bursa’da günde yüzlerce TIR ve aracın geçtiği HOSAB, Kayapa ve Hasanağa yolundaki çukurlar sanayicileri, servisçileri ve köylüleri isyan ettirdi.

Bursa’da Sanayici ve Köylülerden Yol İsyanı
7 kilometrelik yolun yapılmasını isteyen sanayici, servisçi ve köylüler, servis araçlarının yolda devrildiğini, TIR’lardaki ürünlerin zarar gördüğünü ifade etti.


Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa ve Kayapa’yı İzmir Yolu’na bağlayan 7 kilometrelik yolun bozuk olması tepkilere sebep oldu. Günde 200’ün üzerinde TIR ile birlikte servis araçları ve otomobillerle birlikte toplam bin civarında aracın günlük aktif çalıştığı bağlantı yolundaki çukurlar sebebiyle büyük sıkıntı yaşayan sanayi çalışanları, servisçiler ve köylüler, yolun biran önce yapılmasını ve genişletilmesini istedi.

“BAĞLANTI YOLU GENİŞLETİLEREK YAPILMALI”
Hasanağa Mahallesi Muhtarı Ali Turan, köy halkı olarak en büyük sorunlarının 7 kilometrelik bağlantı yolu olduğuna dikkat çekerek, “Pazar Caddesi dediğimiz İzmir Yolu bağlantılı 7 kilometrelik yolda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Büyük çukurlardan dolayı yaralamalı trafik kazaları oluyor. Bu yolun belediye başkanımızdan yapmasını talep ediyoruz. Daha önceki dilekçelerimiz de var. Olumlu sonuç geleceğini umuyoruz. Burada ölümlü kazalarla sonuçlanmasını istemiyoruz” dedi.

Yolda gereken çalışmalarının yapılmasını isteyen Turan, yolun 4 metre daha genişletilerek asfalt yapılması gerektiğini ifade etti.

“ÇUKUR YOLDA MİLLİ SERVET YOK OLUYOR”
Hasanağa Otobüs, Minibüs, Kamyon ve Kamyonetçiler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Mete, 4-5 yıldan buyana yol konusunda çok büyük bir sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, “Şuanda günlük bine yakın araç giriş-çıkış yapıyor. Servis araçlarımız her ay bakıma giriyor. Yollarımızın genişletilmesini talep ediyoruz. Daha önce valimiz ve belediye başkanımız gelerek yolu yapacaklarının sözünü verdiler. Ancak henüz bir gelişme olmadı. 1 ay içerisinde 15 aracın lastikleri çukurlar sebebiyle yarıldı. Bu bir milli servettir. Bu yolun acilen yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“TIR’LAR BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR”
HOSAB’ta sanayici vekili Bilal Demir ise, HOSAB’taki fabrikalarda 8 bin civarında çalışan olduğunu belirterek, “Bu insanlar, bu yolu kullanarak işe gelip gidiyorlar. Bununla ilgili karayollarına, valiliğe ve belediyeye dilekçelerimizi verdik. Ama bir mesafe kat edemedik. 8 bin çalışanın bulunduğu 135 tesis var. Bu tesisin ürettiği ürünler, ciddi tonajlı TIR’larla bu yolu kullanarak gönderiliyor. Yolların bozuk olmasından dolayı TIR’lardaki ürünler ciddi anlamda zarar görüyor. Bu ürünleri tekrar elden geçirip göndermek zorunda kalıyoruz. Bu da milli servet kaybıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA