Demiryolu Hattı Etrafının Parmaklıklarla Kapatılmasına Tepki

Germencik ilçesine bağlı Ortaklar mahallesinden geçen demiryolu hattının etrafının demir parmaklıklarla kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, belediyeyle birlikte imza kampanyası başlattı.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Caddesi ile Dr. Mahirbey Caddesi arasındaki demiryolu hattının etrafının bir hafta önce demir parmaklıklarla kapatıldığını, uzun bir koridorda yaya geçişlerinin engellendiğini savundu.
Vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren Akın, belediye olarak vatandaşlarla birlikte imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Akın, imzaları demir parmaklıkların kaldırılması için TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini kaydetti.

-"Alt geçitte ne aydınlatma, ne de can güvenliği var"
Demiryolunun etrafında toplanan vatandaşlar da hattın etrafının kapatılmasına tepki gösterdi.
Halil İbrahim Sarıçam, "Uzun yıllardır burada yaşıyorum. Tren insanı bırakın bir kediye bile çarpmadı. Şimdi biz nereden geçeceğiz? Buradan 50 metre ileride alt geçit var. Özellikle geceleri bu alt geçitten geçmek yürek ister. Alt geçitte ne aydınlatma, ne de can güvenliği var. Hattın etrafının yeniden açılmasını istiyoruz" dedi.


Selahattin Akpınar ise cumartesi günleri mahallede semt pazarı kurulduğunu belirterek "Yüzlerce vatandaş hattan geçerek pazar ihtiyacını karşılıyordu. Engellisi, yaşlısı, hamile olanı var. Şimdi bu insanlar nereden geçecek? Sıkıntının giderilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA