Kocaeli’de Asansör Faciasına Tepki

Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu’na bağlı bir grup, İstanbul’da meydana gelen asansör faciası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Kocaeli’de Asansör Faciasına Tepki

İstanbul’da meydana gelen ve 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciası sonrasında Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, İzmit Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması düzenledi.

Platform adına açıklama yapan Vedat Küçük, “Sermayenin adaleti; çalışanların sefaleti ve ölümü üzerinden kendini büyüterek devam edecektir” dedi.

Taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma koşullarının yaşanan kazaların artmasına neden olduğunu dile getiren Küçük, “Taşeronlu çalışma, kurallı çalışma ilkelerini parçalamış ve işçi sağlığı ile iş güvenliğini hiçe sayan çalışma biçimleri çalışanların üzerine bir kabus gibi çökmüştür. Arkadaşlarımızın ölümünün asıl sorumlusu; işçileri, başta yaşam hakkı olmak üzere, kazanılmış tüm haklarını ortadan kaldırarak çalışmaya mahkum eden taşeron çalıştırma düzenidir. Artık yeter diyoruz. İş cinayetleri ile ölmek istemiyoruz. Soma katliamının ateşi soğumadan yaşanan cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Tüm sorumluların yargı önünde hesap vermesini istiyoruz” dedi.

Ölen her bir işçi için hesap sormaya devam edeceklerini dile getiren grup üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldılar.
Kaynak: İHA