Arnavutluk'ta 'Merkez Bankası' Operasyonu

Arnavutluk'ta, Merkez Bankasından sistematik bir şekilde 713 milyon lek (yaklaşık 7 milyon dolar) çalındığı iddiası üzerine geçen ay başlatılan soruşturma kapsamında, Merkez Bankası Başkanı Ardian Fullani gözaltına alındı.

Tiran Polisi tarafından yapılan açıklamada, operasyonun savcılığın talimatıyla yapıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, savcılığın Merkez Bankasında soygun iddiaları hakkında uzun süredir soruşturma yürüttüğü ve bu kapsamda önemli bir gelişme kaydettiği de ifade edildi.
Soruşturma kapsamında, Merkez Bankası müfettişleri Ela Golemi ve Ermelinda Meksi, ayrıca eski müfettiş Teuta Baleta bugün savcılığa gelerek konuya ilişkin ifade vermişti.
Bugün yapılan operasyonun ardından, soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısının 19'a yükseldiği bildirildi.


- Olay

Arnavutluk'ta, yıllık rapor hazırlamak üzere devlet hazinesindeki para sayımını gerçekleştiren Merkez Bankası yetkilileri, devlet hazinesinde olması gereken miktarın altında bir rakamla karşılaşmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
İhbarın ardından harekete geçen savcılık, konuya ilişkin soruşturma başlatmış ve aralarında eski devlet hazinesi çalışanlarının da bulunduğu on kişi hakkında yakalama emri çıkarmıştı.
Savcılığın iddiasına göre, Arnavutluk Merkez Bankasından yıllar boyunca sistematik bir şekilde 713 milyon lek (yaklaşık 7 milyon dolar) çalındığı kaydediliyor.
Kaynak: AA