Dr. Mustafa Eraslan Taklitçilerinden Şikayetçi

Dr. Mustafa Eraslan, kendi ismini kullanıp ürünlerini taklit ederek vatandaşları kandırmaya çalışan sahtekarlar türediğini belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.


Kendisiyle hiçbir bağlantısı olmadığı halde, Dr. Mustafa Eraslan olarak kendilerini tanıtan sahtekarların vatandaşlara ürün satmaya çalıştığını veya muayene randevuları verdiklerini söyleyen Dr. Mustafa Eraslan, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde en çok sahtesi yapılmış ürünler benim ürünlerimdir diye tahmin ediyorum. 4-5 yıl içerisinde ürünlerim taklit edilerek milyonlarca sahte ürün yapıldı ve satıldı’’ diye konuştu.

Söz konusu sahtekarların sadece taklit ürünler üretiğ satmakla yetinmediklerini belirten Eraslan, ‘Bu sahtekarlar zamanla vatandaşları telefonla arayarak ya da mesaj atarak, kendilerini telefonun diğer ucundaki kişiye sözlü ya da yazılı şekilde Dr. Mustafa Eraslan olarak da tanıtmaya başladı.

Halkımıza, kimsenin sağlıklarıyla oynamasına izin vermemek için bir duyuru yapmak istiyorum. Benim hastalarım ile özel olarak ilgilendiğim bir muayenehanem, ürünlerimi sattığım, kendime ait bir satış sitem ya da bir çağrı merkezim olmadığı gibi, özel olarak hastaların bana ulaşmak için kullandığı, benim de hastalarıma ulaşmak için kullanıyor olduğum bir telefon numaram yoktur’’ dedi.

Kendisine ulaşan bir hasta ile arasında geçen ilginç diyalogu da anlatan Dr. Mustafa Eraslan, ‘’Geçenlerde beni bir numaradan aradılar ve bana muayenehaneme Salı günü değil de Çarşamba günü gelip gelemeyeceklerini sordular. Bu sorunun karşılığında ben de kendilerini tanımadığımı ve kimseye de randevu vermediğimi söyledim. Meğer biri ya da birileri telefonun diğer ucundaki kişiye benim ismimle muayene randevusu vermiş. Ancak ben zaten hasta muayenesi yapmıyorum’’ şeklinde konuştu.

Kendisinin ismiyle internet üzerinden hastalara ulaşan kişilere de inanmamalarını söyleyen Dr. Mustafa Eraslan, ‘’Kendime ait bir internet sitem, çağrı merkezim ya da muayenehanem olmadığı gibi sosyal ağlara da dâhil değilim, Facebook veya Twitter’da da bir hesabım yok. Benim ismimle açılmış olan Facebook ya da Twitter hesapları kesinlikle sahtedir’’ diye belirtti.

Yılbaşından sonra bir muayenehane açmayı düşündüğünü de dile getiren Dr. Mustafa Eraslan, ‘’Muayenehane açarsam, Facebook veya Twitter sayfası oluşturursam ya da kendi adıma bir internet sitesi sahibi olursam bunu zaten medya organlarıyla ya da kendi sitem üzerinden halkımıza kendim duyururum’’ ifadelerini kullandı.

Kendisiyle direkt iletişime geçebileceği herhangi bir platform oluşturuluncaya kadar, soruları ya da talepleri olan vatandaşların, ulaşabilecekleri isimler de veren Dr. Mustafa Eraslan, ‘’Hastalarımız, Dr. Musa Demir ve Dr. Nuri Kaplan ile iletişime geçebilirler. Ben bildiklerimi zamanında ismini verdiğim arkadaşlara zaten yeterli düzeyde anlattım ve onlar da bu alanda kendilerini gerçekten iyi yetiştirdiler. Hastalar bu isimlerle irtibata geçerek tedavilerini yönlendirebilirler’’ dedi.

Ayrıca Dr. Mustafa Eraslan, vatandaşların bu tür sahte ürünlerle ya da kendisini Dr. Mustafa Eraslan diye tanıtan kişilerle ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunabileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA