Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Sivas Kongresi Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erdoğan, "Kişi hak ve özgürlüklerini en ileri standartlara ulaştıran, tüm ayrımcılık ve dışlamaları reddeden, herkesin vatanında kendini hür hissettiği, devletin içinde farklı yapılanmalara asla müsamaha göstermeyen, geleceğe güvenle bakan güçlü bir ülkeye ulaşmak için yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.


Sivas Kongresi’nin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstikbalimizin en önemli başlangıç noktalarından olan Sivas Kongresi’nde alınan tarihi kararlar, Kurtuluş Savaşı’nın yolunu açtığı gibi, Cumhuriyetimizin geleceğini de şekillendirmiştir. Milletimizin seçtiği güzide temsilcilerin milli irade adına aldığı ‘Vatanın bir bütün olduğu, parçalanamayacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği’ gibi hayati kararlar tam bağımsız Türkiye’nin yolunu açmıştır. Kongrede ortaya konulan milli birlik ve beraberlik ruhu Kurtuluş Savaşı’nı büyük bir zaferle taçlandırmıştır. Bu zafer, milletin tek vücut olarak, vatanına, bayrağına, geçmişine ve geleceğine sahip çıkmasıyla kazanılmıştır. Atalarımızın bizlere emaneti olan bu cennet vatana bizler de aynı şuurla sahip çıkmaya devam edeceğiz. 'Yeni Türkiye' vizyonundaki hedefleri gerçekleştirerek Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş, en güçlü ülkeleri arasına sokmak için var güçleriyle çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları kaydetti:
"Kişi hak ve özgürlüklerini en ileri standartlara ulaştıran, tüm ayrımcılık ve dışlamaları reddeden, milli birlik ve beraberliğini daha da pekiştiren, vatandaşlarının refah düzeyini artıran, herkesin vatanında kendini hür hissettiği, devletin içinde farklı yapılanmalara asla müsamaha göstermeyen, geleceğe güvenle bakan güçlü bir ülkeye ulaşmak için yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Bu bizim geçmişimize olduğu kadar, geleceğimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur.

Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, bu Kongre’ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularla selamlıyorum."
Kaynak: İHA