Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuğluk'a: Densiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi “Türkiye Markası” tanıtımında Mehmetçiğe taş atan Aysel Tuğluk'a "Densiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuğluk'a: Densiz!
Türkiye İhracatçılar Meclisi “Türkiye Markası” tanıtımına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türkiye'de üretilen ürünlerin üzerinde yazacak logo ve sloganları tanıttıktan sonra sözü Türk askerine taş atan BDP'li Aysel Tuğluk'a getirdi.

Daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sınırda asker, polis taşlayan Aysel Tuğluk'un yaptığının edepsizlik olduğunu söylemesinin ardından bir tepki de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Terörün sadece komşu ülkelerde olmadığını belirten Erdoğan 'İçimizde de terör var. Her şeyden önce ekonominin ayağına bağlanmış bir prangaydı terör. Çözüm sürecini başlatarak sabırlı bir süreç başlatarak Türkiye'yi bu ağır prangadan büyük ölçüde kurtardık. Tüm sabotajlara rağmen bu süreci hassas ve kararlı bir şekilde nihayete erdireceğiz. Ekonominin, toplumsal huzurun prangası olan bu ağırlıktan Türkiye'yi inşallah tamamen kurtaracağız. Çözüm sürecine yönelik hiçbir tehdide hiçbir şantaja Türkiye boyun eğmez.' diye konuştu.

Suriye'den bir hafta içinde yüzeli bine aşkın Suriyeli Kürt vatandaşların sınıra akın ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan 'O madur kardeşlerimizi içeri aldık ve ülkemizde misafir ediyoruz. Yaşadıkları bölgede güvenlik temin edilinceye kadar bizim ülkemizde misafir olacaklar. Bunu aynen 1991 yılındaki Kürt göçünde de yaptık. Merhum Özal'da sınırları açtı ve bir milyona yakın Kürt kardeşimize sahip çıktık. Bunu takdir etmek yerine bunu kardeşler arasındaki muhabbetin bir vesilesi, vasıtası olarak görmek yerine siyasetin malzemesi yapmak buradan bile istismar üretmek en hafif tabiriyle kendini bilmezliktir. Mehmetçik sınıra gelen o mağdur insanların can güvenliği için çırpınırken birilerinin çıkıp Mehmetçiğe taş atması maalesef büyük bir densizliktir. Türkiye'nin bu mağdur kardeşlerimize sınırı açması çözüm süreci yolunda muhabbeti artırması gerekirken birileri bundan rahatsız oluyor. Tahrik peşinde provakasyon peşinde sabotaj peşinde koşuyor. Hiç umutlanmasınlar ne bu kardeşliğe ne de bu çözüm sürecine asla zarar veremezler.' dedi.