Kosgeb Müdürü Erkılıç, Baykan'daki Üretici Firmaları Ziyaret Etti

KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç, Baykan ilçesindeki üretici firmalara bilgilendirme ziyaretinde bulundu.

Erkılıç, KOSGEB Uzmanları ile Baykan ilçesi Ziyaret Beldesinde Gümüşkaş Köyü Mevki civarında bulunan Alemtaş Madencilik Tuğla Fabrikasını ve Baykan merkezde "Üveys Şekerleme" markasıyla pişmaniye ve lokum üretimi yapan Sun Vet Gıda Ldt. Şti. firmalarına yaptığı ziyarette, firmaların üretim süreci, imalat sahası, ürün çeşitleri ve pazar profilleri hakkında bilgi aldı.
Erkılıç, KOSGEB olarak her zaman yatırımcıların yanında olacaklarını, firmaların rekabet güçlerini ve düzeylerin yükseltmek, ürünlerini ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtmaları için gerçekleştirecekleri faaliyetlere destek sağlayacaklarını belirtti.

Erkılıç, KOSGEB desteklerinden Genel Destek Programı içerisindeki Tanıtım, Nitelikli Eleman, Yurt İçi Fuar ve Yurt Dışı İş Gezisi Destekleri ve Araştırma-Geliştirme İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ayrıntılı bir şekilde anlatı.
Alemtaş Tuğla Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Usanmaz ise, fabrikalarının doğa dostu olduğunu, fabrika tam kapasite çalıştığında 12 çeşit tuğla üretimi olacağını, 100 ile 120 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Sun-Vet Gıda yetkilisi Feyzullah Yıldızata da, ürünlerinin cevizli, fıstıklı ve çikolatalı olarak ürettiklerini, 250 gr, 400 gr ve 500 gr'lık paketler halinde piyasaya sürdürdüklerini kaydetti.


Kaynak: AA