Bcct İle Van Tso Arasında Mutabakat Bildirisi

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) arasında mutabakat bildirisi imzalandı.

İngiltere ve Türkiye'deki şirketler arasındaki ticari ilişkilerin gelişimini teşvik etmek amacıyla hazırlanan mutabakat bildirisi için Van TSO'da tören düzenlendi.

BCCT Başkanı Chris Gaunt, törende yaptığı konuşmada, imzalanan bildirinin Van'daki şirketler ile İngiltere'dekiler arasında işbirliği sağlayacağını vurgulayarak, "Bu bildiri ile ekonomik ve endüstriyel faaliyetlerde, bilgi alışverişi yolu ile iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği genişleyecek, iş fırsatları hakkındaki bilgiler karşılıklı olarak paylaşılacaktır. Mutabakat bildirisi, her iki kurumun üyeleri aracılığıyla ticaret ve iş olanaklarını genişletmeyi amaçlayan bir bakış ile Van ve İngiltere'deki spesifik iş fırsatlarına köprü olacak" dedi.

Van TSO Başkanı Necdet Takva ise Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası ile yapılan işbirliğinden memnuniyet duyduklarını bildirerek, İngiltere ile ilk kez böyle bir işbirliğine imza attıklarını söyledi.

Van'ın Türkiye'nin en doğusunda kendine ait özel potansiyeli ile önemli bir cazibe merkezi olduğunu anlatan Takva, 2 saatlik uçuş mesafesi ile yaklaşık 800 milyon insana hizmet verecek bir konumda bulunduğunu ifade etti.

Takva, kentin potansiyeli ile yatırımcılar için uygun bir ortama sahip olduğuna değinerek, "Bizler batılı dostlarımızla her türlü işbirliğine ve ortaklığa hazırız. Ülkeler arasındaki politik gelişmeler ticaretin önünde engel teşkil etmemelidir. Ticaret hiçbir zaman politik gelişmelerin gölgesinde kalmamalı. Çünkü tüccarlar dünyaya farklı bakıyor, siyasilerle aynı düşünmeyebiliyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Takva ile Gaunt arasında imzalanan bildirinin, iki ülkedeki şirketlerin ticaret, yatırım, teknoloji transferi, teknik, mesleki deneyim, ekonomik ve ticari yasa-yönetmelik hakkında bilgi alışverişinde bulunmaları, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda işbirliği yapmaları gibi birçok konuyu kapsadığı belirtildi.
Kaynak: AA