Ölen Gencin Ailesine 'Organ Bağışı' Teşekkürü

Demirci'de geçirdiği trafik kazası sonrası Salihli'de kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Melih Ercevahir'in organlarının nakledildiği 6 kişiden biri olan Selçuk Özyurt ve ailesi, Ercevahir ailesini ziyaret etti.


Ailelelerin duygulu anlar yaşadığı ziyarette konuşan Selçuk Özyurt'un annesi Ulviye Özyurt, yaşamını yitiren gencin annesi Sema Ercevahir'e teşekkür ederek, "Allah sizden razı olsun" dedi.

Hem üzüntülü hem de mutlu olduğunu ifade eden Özyurt, şöyle konuştu:

"13 yıldır çocuğum için üzüntü ve korku ile yaşıyordum. Ercevahir ailesinin organ bağışında bulunmasıyla çocuğum yeniden hayata döndü. Bu duygu anlatılamaz. Hayatını kaybeden Melih Ercevahir'i inşallah rabbim bu örnek davranışından dolayı şehitlik mertebesine ulaştırır. Oğluma Melih'in böbreği nakledildi. Çok şükür günden güne oğlum kendine geliyor. 13 yıldır çocuğumun ve benim çektiğim stres ve sıkıntılar son buldu. Buradan halkımıza seslenerek onları organ bağışına davet ediyorum. Günümüzde çok organ nakli bekleyen hasta var. Onlara umut ve hayat olsunlar."

Sema Ercevahir ise "Oğlum kaza sonrasında yaşam savaşını kaybetti. Oğlum hayatını kaybettikten sonra toprak olacak, hiç olmazsa başka canlar hayat bulsun istedim. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın" diye konuştu.

- Olay

25 Ağustos 2014 tarihinde Demirci İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki gencin organları ailesi tarafından bağışlanmış, organlar, doku uyumu saptanan 6 hastaya nakledilmesi amacıyla İstanbul, Malatya, Gaziantep, Denizli ve Manisa'ya gönderilmişti.

13 yıldır organ bekleyen 42 yaşındaki Selçuk Özyurt, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan nakil sonrası sağlığına kavuşmuştu.

Kaynak: AA