İzmitli Üzüm Yetiştiricileri Birincilik İçin Yarıştı

İzmit Belediyesi'nce düzenlenen "1. Üzüm Festivali" kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, üzüm yetiştiricileri birincilik için mücadele etti.


İzmit Belediyesi önünde gerçekleştirilen yarışmada konuşan belediye başkanı Nevzat Doğan, köylerin kalkındırılması için düzenledikleri festivalin bir amacının da sanayi şehri olarak bilinen Kocaeli'nin verimli topraklara sahip olduğunu göstermek olduğunu söyledi.

Bu topraklarda kaliteli ürünler yetiştirmeleri halinde başta İstanbul olmak üzere çevredeki büyük illerin meyve ve sebze ihtiyacını karşılayabileceklerini vurgulayan Doğan, "İzmit Belediyesi olarak köylümüzün daha fazla üretmesi, modern tarım imkanlarını kullanması ve gelecek nesillerin de bu üretimi devam ettirmesini sağlamaya çalışıyoruz. Tarım arazilerinin yok olması, hiç arzu etmediğimiz bir durumdur. Bu arazilerde 12 ay tarım yapılması için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Doğan'ın konuşmasının ardından 3 ayrı kategoride yarışmaya katılan 35 çiftçinin ürünleri, renk, büyüklük, hasat ve salkım durumuna göre değerlendirildi.

"Kınalı yapıncak üzümü" kategorisinde Emrullah Kuzu, "balbal üzümü" kategorisinde Fikri Aygül, "çavuş üzümü" kategorisinde ise Selahattin Üstün birinci oldu.

Yarışmada birinci olan çiftçilere çim biçme makinesi, göz taşı ilacı, tarım ilacı, motorlu ilaçlama makinesi, tırpan motoru ve bin liralık hediye çeki verildi.

Kaynak: AA