Denizli Valisinin Kararı Şok Etkisi Yaptı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in merkez valiliğine alınmak için dilekçe vermesi, Denizli sivil toplum kuruluşları tarafından üzüntüyle karşılandı.

Denizli Valisinin Kararı Şok Etkisi Yaptı

Denizli’de 3 yıldır görev yapan Vali Abdülkadir Demir’in merkeze alınmak için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdiği haberi Denizli’de şok etkisi yaptı. Dün gece geç saatlerde ortaya çıkan durumun ardından bir çok kişi vali ile telefonda görüşme yaptı. Sabahın erken saatlerinde ise Denizli Valisi Abdülkadir Demir makamına gelirken, Denizlili iş adamları da Vali Demir ile görüşmek için sıraya girdi.

30 Ağustos 2011’de Denizli’de göreve başlayan Vali Demir 3 yılda yaptığı işlerle adından çok sık söz ettirdi. Yaptığı işlerle efsane vali Recep Yazıcıoğlu’na benzetilen Vali Demir iş dünyasıyla da sıkı ilişki içinde bulundu. Sabahları esnafı ziyaret ederek güne başlayan Vali Demir halk arasında da çok sevilen bir vali oldu

Dün İçişleri Bakanlığı’na merkeze alınmak için dilekçe vererek herkesi şaşırtan Vali Demir, kararının arkasında olduğunu söyledi.

Kimseyle bir sıkıntısının olmadığını kaydeden Demir, şöyle konuştu: "Bu kararımla ilgili fazla konuşmak istemiyorum. Bir karar verdim ve uyguladım. Kararımın ardında başka şeyler aranmasın. Hiçbir kurum ya da kişiyle bir sıkıntım yok. Bu kararımı Bakanımız Nihat Zeybekci ile de paylaştım. Bana ‘Hayırlı olsun’ dedi.

Zeybekci’ye bize ve Denizli’ye verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Dilekçemin cevabının da kısa sürede geleceğini düşünüyorum."

"HERKESİ KUCAKLAYAN BİR VALİ"
Olayın duyulmasının ardından çeşitli kesimlerden olayla ilgili açıklamalar geldi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Vali Demir’i makamında ziyaret etti. Uslu, "Valimizin Denizli’ye olan katkıları çok. Bizim tüm işlerimize kendi işiymiş gibi koşturdu. Ne zaman sıkışsak valimiz devreye girdi ve işlerimizi halletti. Halkımız da valimizi çok sahiplenmişti.Kendi kararı ancak biz kendisini çok seviyoruz" dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in herkesin sevdiği bir vali olduğunu belirten Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de şunları söyledi: "Valimiz, göreve başladığı ilk günden bu yana Denizli’nin menfaatlerini düşündü. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan çalıştı. Tüm kesimleri kucaklayan bir valinin gidecek olması bizi çok üzdü. İş dünyası olarak üzüntümüz büyük. Valimiz böyle bir kararı nasıl aldı, niçin aldı bilmiyoruz ama çok üzüldük. Denizli halkı onu unutmayacak."
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da, "Denizli valisinin belki de bürokraside farklı hedefleri vardır. Bunlar kendisinin bileceği işler. Bunun için merkeze alınmak istemiş olabilir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA