Kombassan’dan Kan Bağışı Kampanyasına Destek

Kombassan Holding, sağlık alanının hayati ihtiyaçlarından olan kan ihtiyacının karşılanabilmesi için kan bağışı kampanyalarına destek vermeye devam ediyor.

Kombassan’dan Kan Bağışı Kampanyasına Destek

Bera İş Merkezinde gerçekleştirilen kampanyaya, Holding Merkez Yönetici ve çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Daha önce olduğu gibi, bu kampanya da, çalışanlarına örnek olarak kan bağışında bulunan Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin’in katılımıyla başladı.

Şahin, kan bağışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İhtiyaç sahibi hastalara, başka bir kaynaktan temin edilmesi mümkün olmayan, ancak daha çok gönüllüler aracılığıyla temin edilebilen bu son derece kıymetli ürünün karşılanmasını çok önemsiyoruz. Grubumuz, bugüne kadar birçok vesileyle bu tür kampanyalara destek verdi. Sadece Konya bölgesindeki şirketlerimiz son yıllarda 500 ünitenin üzerinde kan bağışında bulundu. İnsani değerlerin korunarak gelişmişliğin sağlanması Grubumuzun ana misyonlarından biri olduğundan bu kampanyaları önemsiyoruz ve inşallah destek olmaya devam edeceğiz. Bu kampanyaları özveriyle yürüten başta Kızılay olmak üzere tüm yetkililerimize ve destekleri için tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay Konya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent de, bu konuda farkındalık oluşturmak gerektiğini belirterek, “Yaklaşık olarak, Konya il genelinde günlük 300-350 ünite arasında kan kullanılmakta, dolayısıyla kan acil değil sürekli bir ihtiyaç. Gönüllü kan bağışlayan insanların yaklaşık yüzde 60’ı düzenli olarak kan bağışladığı için yılda en az 2 kere tarama testlerinden geçmekteler. 18-65 yaş arasında 50 kilogram üzerindeki her sağlıklı birey 3 ay ara ile yılda 4 defa kan bağışlayabilmektedir. Kan bağışı da yaklaşık olarak 15 dakikamızı almaktadır. Sizce üç ayda bir 15 dakika, hiç tanımadığımız bir insanın hayatını kurtarmak için gözden çıkarılmaya değer bir süre değil midir? Yetkililerden aldığımız bilgilere göre en iyi ihtimal ile 2014 yılı sonunda yaklaşık 75 bin ünite olan Konya kan ihtiyacının en fazla 50 bin ünitesini karşılayabilme gibi üzücü bir durum ile karşı karşıyayız.

Halbuki biz millet olarak yardımsever bir milletiz, her acıyı sanki kendi acımızmış gibi içimizde paylaşmayı ve yine yaralarımızı sarmak için kenetlenerek elimizden ne geliyorsa bir şeyler yapmayı bilen bir ülkeyiz. Bu vesileyle, kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik diğer işletmeleri de teşvik etmesi ümidiyle düzenli olarak kan bağışında bulunan Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanına ve Kombassan ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA