Rize'de, Görme Engelliler İçin Hissedilebilir Yürüyüş Yolu

Rize Belediyesince görme engellilerin şehir içinde güvenli şekilde yürüyebilmeleri için kaldırımlara hissedilebilir yürüyüş yolu yapılıyor.


Belediye Başkanı Reşat Kasap, yaptığı açıklamada, belediye çalışmalarında daima insan öncelikli hizmetler gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Cadde ve sokakların engelli vatandaşlara uygun hale getirilmesiyle engelli vatandaşların şehir içerisinde rahatça dolaşabilmelerini sağlamak istiyoruz" dedi.

Kasap, 3 bin metrelik hissedilebilir yürüyüş bandı yapımına başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Engelsiz Rize sloganımızla yaptığımız hizmetlerin başında sokaklarımızı engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla kullanabilecekleri duruma getirmek vardır. Bunun için Rize 82. Yıl Devlet Hastanesinden başlayarak İsmail Kahraman Kültür Merkezine kadar olan bölümde sokağın her iki yanına hissedilebilir yürüyüş bandı yapımına başladık. Ayrıca cadde üzerinde bulunan 80 kaldırım rampası da engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilecek. Otobüs duraklarındaki tuvaletlere de engelli vatandaşlarımız için düzenlemeler yapıyoruz. Bunun yanında Rize Belediyesi hizmet binası içinde ve Cumhuriyet Caddesi'ni Atatürk Caddesi'ne bağlayan merdivende engelli asansörü çalışmamız da devam etmektedir."

Kaynak: AA