İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşu gece fener alayı ve Selda Bağcan konseriyle coşkuyla kutlandı.


İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kutlamaları, gün içerisindeki etkinliklerin ardından gece kutlamalarına sahne oldu. Fener alayı yürüyüşü için binlerce İzmirli ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada halk ile kortej yürüyüşü yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Burada konuşan Aziz Kocaoğlu, "Hasan Tahsin ile başlayan mücadelenin 9 Eylül'de noktalandığı İzmir. Kurtuluşun kenti, kuruluşun kenti ve 92 yıldır direnişin kenti İzmir. Hep birlikte Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak üzere yolumuza devam ediyoruz. Bu yoldan bizi hiçbir kuvvet döndüremez. Ne mutlu 9 Eylüllere, ne mutlu İzmir'e, ne mutlu Türkiye Cumhuriyeti'ne. Yaşasın 9 Eylül, yaşasın İzmir, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

Aynı zamanda İstanbul Beylikdüzü ilçesinden canlı bağlantı yapılarak İstanbul'daki İzmirliler de coşkulu kutlamaya ortak oldu.

Konuşmanın ardından Gündoğdu Meydanı'nda yarım saat süren havai fişek gösterisi yapıldı. Gecenin karanlığı havai fişekler ile aydınlanırken gündüz İzmir semalarında baş döndüren gösterisini yapan Türk Yıldızları sahneye çıktı. Halkı selamlayan Türk Yıldızlarına, Başkan Aziz Kocaoğlu günün anısına plaket verdi. Daha sonra Gündoğdu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 bin İzmirli, ilk önce İzmir Devlet Opera ve Balesi Korosu'nu dinledi. Ardından ise sahneye Türk Halk Müziği sanatçısı Selda Bağcan çıktı. Bağcan birbirinden güzel şarkılarını İzmirlilerle birlikte söyledi.

Öte yandan, 9 Eylül'de gökyüzünde dolunay şöleni vardı. İzmirliler kurtuluş gününü kutlarken dolunayın güzelliğini de izleme fırsatı buldu. Geçtiğimiz yıl 9 Eylül'de ise ay ve yıldız yan yana gelmişti.
Kaynak: İHA