Mevsimlik İşçi Çocuklarının Yüzü Oyun Parkıyla Güldü

Amasya Valiliğince, Doğu ve Güneydoğu illerinden kente gelen tarım işçilerinin bulunduğu konaklama alanlarına oyun parkları, eğitim çadırları ve temizlik alanları kuruldu.

Mevsimlik işçiler için hazırlanan geçici konaklama merkezinde yapılan düzenlemeleri incelemek üzere Konuralan köyüne giden Vali İbrahim Halil Çomaktekin, tarım işçilerinin sorunlarını dinledi.
Tarım işçilerinin çocukları için yapılan top sahası ve eğitim çadırını inceleyen Çomaktekin, yapılan oyun alanında salıncağa binen çocukları salladı.
Çomaktekin, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 2 hafta önce ildeki kurum müdürleriyle yaptıkları gezide geçici tarım işçilerinin yaşadıkları alanlarda incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Kurumlarla girişimde bulunarak bu kişilere daha medeni yaşam şartları sunmak için kafa yorduklarını ifade eden Çomaktekin, şunları kaydetti:
"Bu kapsamda duş ve tuvalet ihtiyaçlarını giderecekleri hijyenik alanlar yaptık. Çocuklar için bir eğitim çadırı hazırladık. Burada çocuklarımız eğitimlerini alacak, okuma yazma bilmeyenlere eğitim verilecek. Ayrıca çocukların çocukluklarını yaşayabilmeleri için top sahası ve oyun alanları yaptık. Bu çalışmalarımızı daha artıracağız. Onlara daha güzel bir yaşam sunmalıyız. Millet olma ve kardeşlik bilinci bunu gerektirir."
Çomaktekin, tarım işçilerinin çocuklarını belirli günlerde Göynücek ilçesine götürüp teknoloji sınıflarında eğitim vereceklerini, devam eden proje kapsamında da Amasya'ya getirip tarihi ve turistik yerleri gezdireceklerini dile getirdi.
Kaynak: AA