Eskişehir'de Bir Köpeğin Telef Edilmesi

Eskişehir'de, bir grup hayvansever, 2 Ağustos'ta "Fındık" adlı sokak köpeğinin H.A. tarafından telef edilmesini protesto etti.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği, Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Büyükşehir ile Odunpazarı Belediyesi Hayvan Hakları Çalışma Komisyonları üyeleri, Odunpazarı Belediyesi önünde toplandı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Çakı, kentte savunmasız bir hayvana karşı yeni bir şiddet vakası gerçekleştirildiğini, sokak köpeğinin tekmelenerek ve boğularak telef edildiğini söyledi.

İlgili yasaların, hayvan hakları konusunda yetersiz kaldığını öne süren Çakı, şunları kaydetti:
"Savunmasız bir hayvanın bu şekilde vahşice katledilmesi, yasalar kapsamında en ağır şekilde yaptırımları gerektiren bir suçtur. Bu ülke üzerinde yaşayan herkes bilmelidir ki hayvana şiddet gösterenlerin, vahşice tekmeleyip boğanların, kesenlerin, tecavüz edenlerin devlet eliyle ciddi bir şekilde cezalandırılmadığı bir hukuk sisteminde kimse kendini güvende hissedemez. Hayvana şiddet ve istismar, Türk Ceza Kanununda 'suç' olarak nitelendirilip ciddi bir şekilde cezai yaptırıma tabi kılınmadığı ve tüm bu suçlar para cezasıyla ödüllendirildiği sürece savunmasız canların hakları için mücadelemiz devam edecektir."
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konu hakkında belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.
Grup daha sonra H.A'nın köpeği telef ettiği Gökmeydan Mahallesi'nde bulunan evinin önündeki araziye yürüyerek, buraya siyah çelenk bıraktı.
H.A'nın komşularına da olaya sessiz kaldıkları konusunda tepki gösteren hayvanseverler, Çakı'nın sağduyu çağrısı üzerine evin önünden ayrıldı.
Kaynak: AA