Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu Açıklaması

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu: "Oyunuza sahip olunuz. Kime oy verirseniz verin, 10 Ağustos'ta oyunuzu kullanın ama kullandıktan sonra bu oyun kaybolmamasını, verdiğiniz kişiden başkasına gitmesini engelleyiniz" dedi.

İhsanoğlu, Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ederek, dua etti.
Daha sonra burada bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen İhsanoğlu, seçim sürecinin ramazan ayına denk gelmesini eleştirdi.

Vatandaşların gönüllü katkılarıyla seçim kampanyası yaptıklarını anlatan İhsanoğlu, "Siz, cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Seçeceğiniz Cumhurbaşkanı Türkiye'nin aile reisi, devlet reisi olacak. herkesle eşit mesafede olması, herkesi sevmesi, sayması lazım. Yani 'sen şusun, busun' demeyen bir cumhurbaşkanı seçmeniz lazım" ifadelerini kullandı.
-"Toplumda huzur, yurtdışında itibar' diyoruz"
İhsanoğlu, insanların yarınından endişeli ve çocuklarının geleceğinden korktuğunu savunarak, şöyle konuştu:
"Türkiye, 'yurtta sulh, cihanda sulh' prensibine göre yaşamak istiyor. Onun için biz burada 'toplumda huzur, yurtdışında itibar' diyoruz. İçeride gerginlik olmasın, insanlar huzur içerisinde yaşasınlar ve Türkiye istikrar içerisinde ilerlesin. Ekonomisi düzelsin ama bu ayrılık taraftarları bizi rahat bırakmıyorlar. Şimdi etrafımızı ateş alevleri sarmıştır. Bu alevlerin Türkiye içerisine taşınmasını istemiyoruz. Buraya alevin düşmesini istemiyoruz."
Güneydoğu'yu gezdiklerini belirten İhsanoğlu, oradaki vatandaşların her türlü terörden şikayetçi olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oradaki insanlar huzur, güven içerisinde yaşamak istiyorlar. O bakımdan biz Türkiye'de huzuru getirecek, birlik beraberliği sağlayacak, Türkiye'nin bütünlüğünü temsil edecek ve anayasayı koruyacak birisini getirmemiz lazım. Yani bizi ayrıştıran, bizi bölen, kutuplaştıran, 'bana oy verenler vatanperver, oy vermeyenler vatan haini' diyen birisini getirmeyelim. Oyunuza sahip olunuz. Kime oy verirseniz verin 10 Ağustos'ta oyunuzu kullanın ama kullandıktan sonra bu oyun kaybolmamasını, verdiğiniz kişiden başkasına gitmesini engelleyiniz."
-"Vatandaşlık namusudur, borcudur"
İhsanoğlu, vatandaşlardan sandıktaki oylara dört gözle bakmalarını isteyerek, şöyle devam etti:
"Bize verdiğiniz oyların başka bir yere gitmemesini sağlayınız çünkü o sizin hakkınızdır, ananızdan emdiğiniz süt kadar helaldir. Ona bakmanız lazım. Vatandaşlık namusudur, borcudur. Ben bir partinin mensubu değilim. Beni iki parti aday gösterdi ama şimdi 14 parti destekliyor. AK Partili kardeşlerimiz de canı gönülden destekliyor. Biz şunu biliyoruz, hem kurucuları, bakanlık yapanlar, başbakanlık yardımcılığı yapanlar ve halk kitlelerinden AK Partili kardeşlerimiz de bize oy veriyorlar. Biz Allah'ın izniyle, halkın desteğiyle pazar günü bu seçimlerden muzaffer olarak çıkacağız ve kazanacağız."
İhsanoğlu'na Bilecik ziyaretinde, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ve CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, il ve ilçe başkanları eşlik etti.
Kaynak: AA