Kaymakam Güntepe'den Öğrenciler İçin Burs Çağrısı

Hamamözü Kaymakamı ve Hamamözü Eğitim Kalitesini Artırma Derneği (HEKAD) Başkanı Kadir Güntepe, öğrencilere burs vermeleri için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Güntepe, yaptığı açıklamada, ilçede göreve başlar başlamaz ilk iş olarak eğitime yeni bir anlayış, yeni bir ivme kazandırmak için Hamamözü Eğitim Kalitesini Artırma Projesi'ni (HEKAP) hayata geçirdiklerini, proje ile hem okulların fiziksel koşullarında iyileştirme yapmayı hem de yazılı sınavlarda seviye yükselterek akademik başarıyı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu amaçla örnek modern sınıflar oluşturduklarına işaret eden Güntepe, "Yazılı sınavlara girecek öğrencilerimize kaynak kitaplar temin ettik. Aynı şekilde projemize kurumsal bir kimlik kazandırmak için Hamamözü Eğitim Kalitesini artırma Derneği'ni (HEKAD) kurduk. Derneğimiz vasıtasıyla geçen sene 10 lise, 24 ön lisans, 47 lisans olmak üzere toplam 81 öğrencimize burs verdik. Bu hizmeti tamamen hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle gerçekleştirdik" dedi.

Aynı uygulamayı bu sene de devam ettirmek istediklerini anlatan Güntepe, hayırseverlere burs çağrısında bulunarak şunları dile getirdi:
"Ancak şu ana kadar derneğimize yapılan bağışlar yeterli düzeyde olmadığından bize başvuran bütün Hamamözülü öğrencilerimizin burs talebine cevap verme imkanımız bulunmamaktadır. Bu nedenle ben hayırsever vatandaşlarımızı Hamamözü'nün geleceğine yani öğrencilerimize yeniden sahip çıkmaya davet ediyorum. Unutmayalım vereceğimiz burslar güzel ilçemizin geleceğine yapılan yatırımdır."
Kaynak: AA