Btp Elazığ İl Başkanı Sami Demiray Toprağa Verildi

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Elazığ İl Başkanı Sami Demiray, son yolculuğuna uğurlandı.

Btp Elazığ İl Başkanı Sami Demiray Toprağa Verildi

Demiray’ın cenaze namazına BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın yanı sıra, İl Müftüsü Peyami Güngör, siyaset ve iş dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

İzzetpaşa Camisi’ndeki cenaze namazını BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş kıldırdı. Namazın ardından Demiray için dua edildi. Cenaze namazının ardından Demiray’ın cenazesi Harput’a bağlı Alayaprak Mahallesi’nde toprağa verildi.

Cenaze namazı sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Haydar Baş, "30 yıldan beridir tanıdığım çok kıymetli bir Türk evladıdır. Vatanına, milletine, devletine, dinine sımsıkı, bütün bu değerleri eşdeğerde kabul edip hizmet eden bir arkadaşımızdı. Kendisi Zaza Kürtlerimizdendir. Zaza Kürtlerinden olduğu için onu çok severdim. Ben Oğuz boylarından o Zaza Kürtlerinden milletin İslam dini etrafında bir ve beraber olduğu mesajını hep beraber onunla olduğumuzda bütün aleme verirdik. Bundan sonrada bunun devam etmesini ben istiyorum Elazığlı kardeşlerimizden bu gönül biriliğini vatanı satına yaymalarını talep ediyorum size de teşekkür ediyorum. Allah’ın takdirine bizim karışmamız mümkün değildir Allah rahmet eylesin" dedi

Kaynak: İHA