Oltayla Köpek Balığı Yakaladılar

Zonguldak'ta üç amatör balıkçı, oltayla boyları 40-80 santimetre uzunluğunda 13 ''camgöz'' cinsi köpek balığı yakaladı.

Amatör balıkçı Selahattin Güzel (39), gazetecilere yaptığı açıklamada, köpek balıklarını Kapuz Mahallesi Uzunkum mevkisinde oltayla balık tuttukları sırada yakaladıklarını söyledi.

İlk defa Karadeniz'de oltayla köpek balığı yakaladıklarını ifade eden Güzel, "Lüfer için denize olta attık. Oltamıza köpek balıkları takıldı. Her olta attığımızda köpek balığı yakaladık. 13 camgöz cinsi köpek balığı tuttuk. Bu her zaman olan bir şey değil. Ben 17 yıldır balık tutuyorum ilk defa böyle bir sürüye denk geldik. Yakaladığımız balıkların boylar 40-80 santimetre arasında" diye konuştu.

Serdar Eyüpoğlu da her olta attıklarında köpek balığı yakaladıklarını belirterek, "Böyle bir şeyi ilk kez görüyorum. Oltayı atıyoruz, çekiyoruz köpek balığı çıkıyor. Bu kadar çok köpek balığının bu sularda olması biraz tuhaf. Yakaladıklarımızın sanırım karınları aç. Açık denizden kıyıya yemek bulmak için geldiler. Bunlar kıyıya yaklaştıysa büyükleri de gelmiştir. Halkımızın köpek balıkları konusunda dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA