Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "AK Parti sadece Türkiye'deki hizmet bekleyen, daha müreffeh daha demokratik daha sivil bir idare edilmeyi hak etmiş olan insanların umutlarının karşılığı değil aynı zaman da Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu'nun, Asya'nın, Afrika'nın oralarda yaşayan 100 milyonlarca insanın umudu beklentisi" dedi.

Eker, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyarette, 10 Ağustos'tan bu yana ülke olarak önemli tarihi gelişmelere tanık olduklarını, ilk defa Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini söyledi.

AK Parti'nin 13 yıllık süre içerisinde Türkiye'ye iki cumhurbaşkanı hediye ettiğini, 58, 59, 60, 61 ve 62'inci hükümetleri kurduğunu, girdiği bütün seçimleri kazandığını belirten Eker, "Her seçimde biraz daha milletinin gönlünde kalıcı yer kazanıyor. Millete hizmet yolunda önemli mesafe kat ediyor. Bütün alanlarda, bütün sektörlerde hamdolsun Cenab-ı Allah AK Parti kadrolarına AK Parti hükümetlerine önemli hizmetler yapma fırsatı verdi" dedi.

Eker, AK Parti'ye yakışan tavır, tutum, üslup, nezaket, incelik ve ittifakla genel başkan Ahmet Davutoğlu'nu seçtiklerini, yarın da 62'nci hükümetin programının TBMM'de okunacağını, Bakanlar Kurulunun ilk toplantısını yapacağını kaydetti.

AK Parti'nin 13 yıllık ama 130 yıllık bir özlemin, bir hasretin, bir beklentinin karşılığı olduğunu ifade eden Eker, şunları söyledi:
"Milletimizin beklediği, milletimizin gönlündeki medeniyet tasavvurunun kodlarını taşıyan bir siyasi hareket. AK Parti'nin milletteki karşılığı bu. Alelade kurulmuş bir siyasi parti değil. AK Parti sadece Türkiye'deki hizmet bekleyen, daha müreffeh daha demokratik daha sivil bir idare edilmeyi hak etmiş olan insanların umutlarının karşılığı değil aynı zaman da Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu'nun, Asya'nın, Afrika'nın oralarda yaşayan 100 milyonlarca insanın umudu beklentisi. İnanın Afrika'dan da Asya'dan da Ortadoğu'dan da insanlar, en az Türkiye'deki kendi vatandaşlarımız kadar onlar da AK Parti'yi umut görüyor. Çünkü Türkiye'nin AK Parti'yle güçlenmesi büyümesi onların da umudunu arttırıyor. AK Parti onların da sorunlarının çözümüne bir ışık olarak görülüyor. Bu bir tasavvurdur. Tek başına şahıslarla ilgili değil. Onun için AK Parti kurumsallaşarak, süreklilik içerisinde ve hamdolsun sağlıklı bir yenilenmeyle kadrolarını yenilereyerek tarih yolculuğunu sürdürüyor. "
- 2015 seçimleri için hedef
Eker, önlerinde 2015, 2023, 2053 ve 2071 gibi önemli tarihler olduğunu belirtti.

Bu tarihlerde kendileri olmasa bile enerjilerini aktardıkları gelecek kuşakların bulunacağını ve bunların tarih yolculuğu, medeniyet inşa etme sürecini devam ettireceğini belirten Eker, şöyle konuştu:
"Bu yıl içinde Türkiye genelinde aldığımız başarılı neticelerle yani 30 Mart yerel seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimiyle aldığımız başarılarla inşallah birinci hedefimiz şimdi 2015 yılı milletvekili genel seçimleri. Onu kazanmak. Türkiye'nin gerçekte sistem restorasyonunun tamamlanması, yenilenme, reform sürecinin başarıya ulaşması için 2015 seçimlerinde AK Parti'nin anayasayı değiştirecek bir hedefle yola çıkıp bunu milletimize anlatması lazım. Bu çok önemli. İdare olarak bu sistemden kaynaklanan öyle sıkıntılarla karşılaşıyoruz ki inanın bu ayak bağı oluyor. Bakıyorsunuz yetki kargaşaları, bir takım şeyler. Bütün sorumlu sizsiniz, bir programla milletin önüne çıkıyorsunuz diyorsunuz ki 'bunu hayata geçireceğim' ama öyle engellemelerle, sorunlarla karşılaşıyorsunuz ki sistemden kaynaklanan sorunlar bunlar. Bu sizin yürüyüşünüzü bir şekilde zorlaştırıyor. O zaman halka götürdüğünüz hizmetlerin daha seri, daha çabuk, verimli, hızlı, etkin bir şekilde ulaşması bu şekilde engellenmiş oluyor. Bizim bu engelleri ortadan kaldırmamız lazım. Bunu için anayasa değişikliği gerekiyor. Bunun için de 2015 seçimlerine iyi hazırlanmamız gerekiyor."
Eker, tüm partililerden, partilerinin hizmetlerini vatandaşa daha iyi anlatması için vicdan muhasebesi yaparak, daha fazla çalışmalarını, devamlı teyakkuz halinde olmalarını istedi. Eker, "Bu anlayışla bizim kendimizi bir şekilde sorgulamamız, hatalarımızdan ders almamız, eksikliklerimizi gidermemiz, yanlışlarımız varsa düzeltmemiz ve mutlak suretle vatandaşlarımızla bağımızı güçlendirmemiz lazım" diye konuştu.

Eker, konuşmanın ardından bir süre önce geçirdiği trafik kazasında kolunu kaybeden Melike Bozbıyık için parti binasında düzenlenen doğum günü törenine katıldı, pasta kesti.
Kaynak: AA