Endonezya'da Bereket Şenlikleri Sürüyor

Endonezya'da, Ramazan Bayramı'nın son günü başlayan ve bir ay boyunca devam edecek olan "Bereket Şenlikleri", on binlerce Müslüman'ın katılmıyla gerçekleştiriliyor.

Cava bölgesindeki Solo eyaletinde "Bereket Şenlikleri" kapsamında bir araya gelen Müslümanlar, geleneksel kıyafetleriyle rengarenk bir görüntü oluşturdu. Yöresel kıyafetlerle dans eden Müslümanlar, fillerin ve atların üzerinde geçit törenine katıldı.

Şenlikler kapsamında binlerce Müslüman, hep birlikte dua da ediyor. Dua tamamladıktan sonra ise bir at arabasına yüklenmiş olan paketlenmiş haldeki pirinçler, şenliğe katılanlara dağıtılıyor.
Bereket getireceğine inanılan bu pirinçlerden alabilmek için Müslümanlar büyük mücadele veriyor. Ne kadar çok pirinç alınırsa evine o kadar çok bereket geleceğine inanan binlerce insan, daha çok pirinç alabilmek için mücadele verirken ezilme tehlikesi geçiriyor.
Dünya'nın en kalabalık 4. ülkesi olan 250 milyon nüfuslu Endonezya'da yaklaşık 20 bin irili ufaklı ada bulunuyor. Büyük bir coğrafyaya sahip olan ülke, farklı kültürlerden insanlara ev sahipliği yapıyor.



Kaynak: AA