Eskişehir'de Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Kurulması

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "1. ve 2. Hava Kuvvet Komutanlıklarının lağvedilip Eskişehir'de Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanlığı kurulması ilimizin önemini artırdı" ifadesini kullandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tuna Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı kararlarıyla "Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanlığı"na atanan ve bir üst rütbeye terfi eden Orgeneral Abidin Ünal'ı makamında ziyaret etti.
Ünal'ı tebrik ederek, başarı dileyen Tuna, "1. ve 2. Hava Kuvvet Komutanlıklarının lağvedilip Eskişehir'de Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanlığı kurulması ilimizin önemini artırdı" diye konuştu.

Org. Ünal'ın Eskişehir'deki 1. Hava Kuvvet Komutanlığı görevindeki başarılarının, yeni görevinde de devam edeceğine olan inancını vurgulayan Tuna, Org. Ünal'a seramikten yapılmış Eskişehir minyatürü hediye etti.
Tuna'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Org. Ünal, Tuna'ya teşekkür etti. Ziyaret sonunda Tuna, komutanlık şeref defterini imzaladı.
Kaynak: AA